• Woensdag, 18 September 2019
  • 18 Elul, 5779

Likoed Nederland

Universiteit van Jeruzalem: beter dan Benelux, beste van het Midden-Oosten

Maandag, Oktober 10, 2016 / Last Modified: Woensdag, December 26, 2018

Door Brabosh, 10 oktober 2016.

De Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem op de Scopusberg staat gerangschikt als de beste universiteit in het Midden-Oosten.
Dit concludeert het Center for World University Rankings [CWUR] gevestigd in Saoedi-Arabië!

Het centrum heeft de universiteit gerangschikt als 26ste van de meer dan 25.000 universiteiten van over de hele wereld.

Andere Israëlische universiteiten die in de Top 100 eindigden waren het Weizmann Instituut voor Wetenschappen (41ste) en de Universiteit van Tel Aviv (81ste).

Ter vergelijking: Voor Nederland staat de Universiteit van Utrecht als eerste gerangschikt op de 78ste plaats. Wat België betreft is de hoogste gerangschikte universiteit de Katholieke Universiteit van Leuven op de 78ste plek. De Antwerpse Universiteit staat op plaats 304.

Onder de factoren die in aanmerking kwam voor de beoordeling in de Top 1000 van universiteiten in de wereld waren o.a. de kwaliteit van het onderwijs en de faculteit. De Hebreeuwse Universiteit behaalde hier respectievelijk de 16de en 15de plaats.
Andere categorieën waren tewerkstelling van afgestudeerden, publicaties, invloed, citaten, bredere impact en patenten.

De Top 10 scholen waren ofwel in de Verenigde Staten of in het Verenigde Koninkrijk gevestigd met de Universiteit van Harvard op de 1ste plaats gevolgd door deze van Stanford, MIT, Cambridge, Oxford, Columbia, de Universiteit van California, Berkeley, de Universiteit van Chicago, Princeton en Yale.


 

U leest meer over waarom het onderwijs in het Midden-Oosten tekort schiet in de recent verschenen tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 27: Palestijnse economie.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.