• Vrijdag, 20 September 2019
  • 20 Elul, 5779

Likoed Nederland

UNESCO directeur-generaal fel tegen anti-Israëlische resolutie

Woensdag, Oktober 19, 2016 / Last Modified: Woensdag, Oktober 26, 2016

Door Mike Durand, CIDI, 19 oktober 2016.

unesco next targets

UNESCO directeur-generaal Irina Bokova heeft vandaag uitgehaald richting de raad van bestuur van haar eigen UNESCO omdat een anti-Israëlische resolutie heeft aangenomen.

De resolutie negeert de band van het jodendom met de Tempelberg en laat twijfels rijzen de band van de Joodse religie en de Westelijke Muur. De Israelische minister van Onderwijs Naftali Bennett besloot daarop tot opschorting van alle relaties met de UNESCO.

Een resolutie die de Joodse historische banden met de Oude Stad van Jeruzalem bagatelliseert, is aangenomen door de UNESCO, de Organisatie voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur van de Verenigde Naties.
De resolutie werd door de Palestijnse Autoriteit in samenwerking met Egypte, Algerije, Marokko, Libanon, Oman, Qatar en Sudan. De resolutie kreeg 24 stemmen voor, 26 onthielden zich van stemming en slecht zes leden stemden tegen de resolutie, waaronder Nederland.

De Israëlische premier Netanyahu noemde de beslissing van de UNESCO “absurd” omdat deze stelt dat het Joodse Volk geen banden heeft met de Tempelberg en de Westelijke Muur.

Netanyahu stelde voor om de UNESCO-leden een bezoek te laten brengen aan de Boog van Titus in Rome. De Boog van Titus herbergt een gravure van een zevenarmige menora, het symbool van het Joodse Volk toen en nu van de Joodse staat. Na het vernielen en plunderen van de Tweede Tempel op de Tempelberg 2000 jaar geleden, werden vele geplunderde stukken als buit naar Rome gebracht.

Wellicht zal de UNESCO binnenkort verklaren dat keizer Titus zich heeft bezig gehouden met “zionistische propaganda”, verklaarde Netanyahu.
Hij noemt de beslissing net zo absurd als het ontkennen van de Chinese band met de Grote Muur en de band van Egypte met de piramides.

dutch windmills

Het Tempelbergcomplex is, als de plaats waar in Bijbelse tijden de twee Tempels hebben gestaan, de heiligste plaats van het Jodendom.
Voor Moslims is hij de op twee na heiligste plek, omdat hier de Al-Aqsa en de Koepelrots moskeeën zijn gebouwd. De Jordaanse stichting Waqf is de religieuze autoriteit die het complex beheert en verantwoordelijk is voor het onderhoud, de restauratie en het regelen van de toegang ervan. In 1967 is met de Waqf overeengekomen dat dezelfde regels als vroeger blijven gelden en dit is in 1994 met Jordanië bevestigd.

Een Israëlische wet bepaalt dat niet-moslims er mogen komen op de afgesproken uren, maar er niet zichtbaar mogen bidden. [Toevoeging van Likoed Nederland: Joden zijn zo de enige groep in Israël die beperkt worden in hun godsdienstbeleving, om moslims tegemoet te komen.]

De Palestijnen beschuldigen Israël steeds weer van pogingen om de status quo te veranderen, maar Israël ontkent met klem.

De afgelopen 2 jaar heeft deze Palestijnse beschuldiging, gepropageerd door de Palestijnse leiders, in Israël en op de Westbank bijgedragen aan de Palestijnse geweldsgolf waarbij tientallen Israëli’s zijn gedood door aanvallen met messen, schietwapens en auto’s.

 

 

unesco vote


 

U leest meer over de automatische meerderheid voor de Palestijnen in de Verenigde Naties in de recent verschenen tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 123: Verenigde Naties.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.