• Woensdag, 19 Juni 2019
  • 16 Sivan, 5779

Likoed Nederland

Palestijnse televisie: Niemand was zo een oorlogophitser als Peres

Woensdag, Oktober 5, 2016 / Last Modified: Zondag, Oktober 9, 2016

Uitzending van de officiële Palestijnse televisie op 28 september 2016.

Zoals altijd was de moslimfundamentalistische Palestijnse terreurorganisatie Hamas zeer te spreken was over de dood van een Israëlische leider.

Een officiële verklaring van Hamas verklaarde:

“De Palestijnen verheugen zich over de dood van de crimineel Shimon Peres.”

Minder bekend is dat Fatah, de partij van de – volgens de politiek-correcte media en politici “gematigde” – Palestijnse president Abbas, daar in negativiteit nauwelijks voor onder deed.

Weliswaar bezocht Mahmoud Abbas zijn begrafenis, maar dat was volgens een verklaring niet uit respect voor de overledene. Het diende alleen om te de ‘vredeswil’ van Abbas te laten zien. Zijn aanwezigheid diende om te weerleggen:

“de pogingen van Israël om de wereld te overtuigen dat wij alleen geloven in geweld en wapens”.

Dat er geen goed woord besteed werd aan de overleden Shimon Peres, maar dat deze juist als kwaadaardig door Fatah werd afgeschilderd, blijkt uit de cartoon hieronder van de officiële Facebook pagina van Fatah.

Die toont dat Shimon Peres naar de hel zal gaan voor zijn ‘misdaden’.

En hierboven beelden van de uitzending van de officiële televisiezender van de Palestijnse Autoriteit (onder controle van Fatah), die Shimon Peres uitmaakt voor de grootst mogelijke oorlogsophitser. Dit ondanks het feit dat hij de architect was van de Oslo-akkoorden. Daarbij kregen de Palestijnen ongekende autonomie – 98% van de Palestijnen leeft onder zelfbestuur.
Daarvoor hoopte Shimon Peres (en had hij in de akkoorden laten vastleggen) dat Israël hij in ruil vrede zou krijgen.
Daarmee is hij bedonderd, zoals deze reacties op zijn overlijden ten overvloede duidelijk maken.

 

peres-cartoon

De vertaling van de uitzending van de officiële Palestijnse televisie op 28 september 2016:

Fayez Abbas, Israël deskundige van de Palestijnse televisie:

“Shimon Peres, 93, emigreerde als 11-jarige uit Wit-Rusland naar Palestina. Het is uiteraard bekend dat Shimon Peres de geestelijke vader was van de Israëlische nederzettingen in de Westbank. Ook is hij de geestelijke vader van de Israëlische atoombom, die hij wist te kopen van Frankrijk. Tevens is hij de geestelijke vader van alle oorlogen tegen de Arabische landen, want hij nam deel aan alle oorlogen.

In de laatste oorlog waaraan hij deelnam, was hij verantwoordelijk is voor het Kafr Qana bloedbad in Libanon, want toen bombardeerde hij een school waarin vrouwen en kinderen schuilden in de oorlog tegen Libanon [het Israëlische leger schoot terug na door Hezbollah beschoten te zijn].

Als we kijken naar de geschiedenis van Shimon Peres, ben ik natuurlijk ervan overtuigd dat hij degene was die de staat Israël heeft opgericht. Hij was degene die Israël tot een formidabele militaire macht heeft gemaakt.

Ik geloof dat toen hij over vrede begon te praten, hij bezig was de wereld te bedriegen.

Met andere woorden, toen Peres sprak over vrede, betekende dit dat er oorlog zou komen.

Hij wist de wereld te overtuigen met het standpunt van Israël, ook al bezet en doodt dat.

Zijn misdaden in Libanon hadden hem naar het Internationaal Strafhof moeten leiden, maar de hele wereld vergaf Shimon Peres.”

Presentator:

“En hij ontving de prijs.”

Fayez Abbas:

“De Nobelprijs voor de Vrede, samen met de shahid [islamitische martelaar] president Yasser Arafat en Yitzhak Rabin.”

Presentator:

“De Israëlische pers sprak over de hoge leeftijd van Peres en zei dat lichaamsbeweging, gematigd eten en het drinken van wijn de redenen daarvan waren.”

Fayez Abbas:

“Hij dronk whisky, hij en Rabin hielden van whisky. Maar Shimon Peres deed voor Israël wat niemand deed en niemand zal doen.

Het grootste bedrog in de geschiedenis van de zionistische beweging, Shimon Peres.

Onbetwist houdt de wereld van deze man, zelfs de Arabische staten geloofden dat Peres een man van vrede was.

En dat terwijl hij de grootste man in Israël voor oorlog was, meer dan Menachem Begin en zelfs meer dan Ariel Sharon.”

 


 

Uiteraard leest u meer over de ‘vredelievendheid’ van Fatah in de recent verschenen tweede druk ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 30: Fatah. 150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.