• Vrijdag, 20 September 2019
  • 20 Elul, 5779

Likoed Nederland

Palestijnen gearresteerd wegens bezoek aan Joden

Maandag, Oktober 31, 2016 / Last Modified: Zondag, November 6, 2016

Door Israel Today, 31 oktober 2016.

not-antisemiticKlik op de afbeelding om te vergroten

De politie van de Palestijnse Autoriteit heeft vier Palestijnse Arabieren gearresteerd wegens een verschrikkelijke misdaad: het bezoeken van een Joodse soekah (loofhut) tijdens het recente Loofhuttenfeest.

Het viertal maakte deel uit van een grotere delegatie van Palestijnse Arabieren, die de uitnodiging voor deze feestdag van de burgemeester van Efrat, Odes Revivi (foto, midden), hadden geaccepteerd.
Efrat ligt in Judea, dat is het zuidelijke deel van de Westbank, net ten zuiden van Jeruzalem, en is een van de grotere Joodse ‘nederzettingen’, die volgens de wereld een hindernis voor vrede zijn.

Naar aanleiding van de arrestatie vertelde een Palestijnse functionaris, op voorwaarde van anonimiteit, aan de Israëlische nieuwssite Ynet dat

“elke Palestijnse samenwerking met kolonisten wordt gezien als een schending van de wet, het is collaboratie met de vijand.”

Burgemeester Revivi wees erop, dat een dergelijk beleid niet tot vrede en co-existentie leidt:

“Het is absurd, dat het drinken van een kop koffie bij Joden door de Palestijnse Autoriteit als een misdaad wordt beschouwd.
Initiatieven die samenwerking en vrede tussen volken willen bevorderen moeten worden aangemoedigd, niet tot zwijgen worden gebracht.”

[Toevoeging Likoed Nederland: Sterker nog, normalisatie van betrekkingen is een Palestijnse verplichting in de Oslo vredesakkoorden.]

In een commentaar op zijn Facebook-pagina vroeg premier Netanyahu zich af, waarom er geen reactie van de mensenrechtenorganisaties is gekomen op deze ernstige schending van de fundamentele rechten van de mens.

Hij noemde de gevangenschap van onschuldige Palestijnen het zoveelste bewijs van de Palestijnse weigering om vrede te sluiten.


 

Uiteraard leest u meer over de discriminatie van Joden door Palestijnen in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 85: Normalisering.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.