• Maandag, 14 Oktober 2019
  • 15 Tishri, 5780

Likoed Nederland

NRC nu fout over Jeruzalem

Zondag, Oktober 23, 2016 / Last Modified: Vrijdag, April 21, 2017

Ingezonden brief van Likoed Nederland aan het NRC (niet geplaatst), 23 oktober 2016.

arabieren jeruzalemInderdaad wat het misschien niet zo netjes wat de loco-burgemeester van Jeruzalem, Meir Turgeman, over de Arabische inwoners van Jeruzalem zei, en waarover correspondent Derk Walters op 12 oktober in een artikel berichtte.

Je kan je ook afvragen of “dierlijk” de juiste benaming is voor mensen die feest vieren omdat een Joods omaatje op straat is dood geschoten.
Haar misdaad was blijkbaar dat ze in Jeruzalem op de tramhalte stond.
Om de uitspraak “racistisch” te noemen, is echter onzinnig.

En het is jammer dat het artikel niet vermeldde dat de burgemeester van Jeruzalem, Nir Bakat, direct afstand nam van de woorden van Turgeman, omdat volgens hem niet alle Arabische inwoners van Jeruzalem gestraft horen te worden voor het wangedrag van sommigen.

Verder staan in het artikel drie beweringen die geen feiten zijn, maar Palestijnse propagandafabels:

  1. De Arabische inwoners van Oost-Jeruzalem stemmen minder dan de Joodse inwoners. Maar zij doen dit niet omdat ze massaal zo dolgraag willen dat Oost-Jeruzalem de hoofdstad van een onafhankelijk Palestijns land moet worden, zoals het artikel stelt.
    Een meerderheid van de Arabische inwoners van Jeruzalem willen namelijk veel liever dat de stad onder Israëlisch bestuur blijft, zo blijkt uit opinie-onderzoek in 2015.
    Veertig procent is zelfs van plan om naar Israël te verhuizen als er een onafhankelijke Palestijnse staat komt!
    Ook Arabieren willen blijkbaar liever wonen in een Joodse democratische rechtsstaat dan in een corrupte Arabische dictatuur.
  2. Van de beweerde verdrijving van Arabieren uit Jeruzalem is ook al totaal geen sprake. Datzelfde onderzoek laat zien dat het aantal Arabische inwoners in Jeruzalem veel sneller toeneemt dan het aantal Joodse inwoners: in 1967 was 25% van de inwoners van Jeruzalem Arabisch, nu is dat 37%. Er is dus geen sprake van de beweerde ‘verjoodsing’.
  3. Evenmin geldt dit voor de voornamelijk Arabische buurten in Jeruzalem, zoals het artikel beweert. Het aantal Joden in deze wijken nam tussen 1991 tot 2011 toe van 1.400 tot 2.200, en toename van circa 50 per jaar. Dit kun je toch niet serieus een enorme toename noemen.

Wellicht is het een idee om beweringen voortaan te verifiëren.

Klik hier voor meer in het dossier NRC:
Deze slijpsteen kan uw geest ernstige schade toebrengen.


 

Uiteraard leest u meer over de onzinnige Palestijnse propagandafabel rond de ‘verjoodsing’ van Jeruzalem in de recent verschenen tweede druk ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 55: Verjoodsing Jeruzalem. 150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.