• Woensdag, 18 September 2019
  • 18 Elul, 5779

Likoed Nederland

Samenvatting: Waarom mag Israël niet bestaan in het Midden-Oosten?

Dinsdag, September 13, 2016 / Last Modified: Zondag, September 18, 2016

Recensie, september 2016.waarom-mag-israel

Likoed Nederland schreef al eerder een positieve recensie over het boek van theoloog professor Hans Jansen: ‘Waarom mag Israël niet bestaan in het Midden-Oosten?’

Onze conclusie was:

“Wie dit boek heeft gelezen, weet waardoor vrede in het Midden-Oosten al zo lang uitblijft, terwijl de Israëli’s niets liever zouden willen.”

De gedegen kwaliteit had een nadeel: het boek beslaat 1017 pagina’s en weegt ruim twee kilo.

Aan dit nadeel is nu tegemoet gekomen door een samenvatting uit te geven van 67 pagina’s, onder dezelfde titel, wederom bij Royal Jongbloed.

Om een idee te geven waar het over gaat, citeren wij uit het voorwoord van Benno Barnard, getiteld ‘Is vrede mogelijk als de een de ander wenst te vermoorden?’:

“Antisemitisme is de ongrijpbare substantie waarin het Kwaad zich heeft samengetrokken – het is de duivel die zijn mond niet kan houden.
Maar omdat de duivel erg sluw is, heeft hij zich nu verstopt in dat o zo misleidende begrip ‘antizionisme’.

Hans Jansen bewijst in zijn boek dat Israël wordt omringd door Jodenhaat. Ik citeer ‘Het afschilderen van zionisten en Joden als “de afstammelingen van apen en zwijnen”, dat wereldwijd een traditioneel thema is in de islam (in Koran, Hadith, exegese van Koran en in preken van imams), maar in het verleden van geen praktische betekenis voor de omgang met Joden, werd pas relevant na de zesdaagse Oorlog en is de laatste jaren in de Arabische en islamitische wereld in de media, als gevolg van de Tweede Intifada, zeer wijd verspreid.’

De gevaren die Israël bedreigen zijn gevaren voor hele westerse wereld.

De islam heeft voldoende fundamentalisten om ons langdurig in een oorlogssituatie te houden. En Israël is het ideologische front, ook wanneer daar niet de facto gevochten wordt, zoals momenteel. Het moslimfundamentalisme is ons aller vijand.
Maar het is moeilijk voor ons, hedendaagse Europeanen, om nog een vijand te herkennen. Niet alleen de oikofobie, de uit vage onlustgevoelens geboren afkeer van de eigen beschaving, maar ook de psychologie heeft onze beschaving ondermijnd. Van de psychologie mag je met een beschuldigende vinger naar je ouders wijzen, maar niet naar een vijand. Vijanden zijn mensen die zelf door hun ouders zijn misvormd en hen treft dus geen schuld.

Overdrijf ik? Toen ik in 2010 fysiek te maken kreeg met de intolerantie van de islam – Sharia4Belgium verhinderde toen een lezing van mij aan de Universiteit van Antwerpen – hoonde de linkse pers mij: ik had het zelf gezocht.

Inmiddels blijk ik nog veel meer gelijk te hebben gehad dan ik toen al vreesde: de leden van Sharia4Belgium zitten in de gevangenis of hebben zich bij IS aangesloten.

En ten bewijze van de islamitische intolerantie hebben wij vandaag, in een West-Europese stad, zwaarbewapende para’s voor de deur nodig.”

 


 

Lees alle Palestijnse fabels in de recent verschenen tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.