• Woensdag, 18 September 2019
  • 18 Elul, 5779

Likoed Nederland

Hersteld: de vloer van de Tweede tempel

Maandag, September 26, 2016 / Last Modified: Donderdag, September 29, 2016

Door Tsvi Sadan, Israel Today, 26 september 2016.

tegelvloer tempelbergEnkele gereconstrueerde tegels van de Tweede Tempel.

Na twaalf jaar van zorgvuldige arbeid waren Israëlische archeologen in staat om zeven complete tegels te reconstrueren.

Dit is gedaan uit 600 stukjes tegel, die gevonden waren in het puin dat de Palestijnen als afval hadden gestort na hun doldrieste en illegale graafwerk op het Tempelplein. Toevoeging Likoed Nederland: met bulldozers vernietigden de Palestijnen op deze historisch en archeologisch unieke locatie het daar aanwezige historische Joodse erfgoed. Dit verschrikkelijke schandaal heeft desondanks weinig aandacht gekregen.

Daar verwijderden de moslims de resten van de Joodse geschiedenis om er ondergronds een derde moskee te bouwen, de grootste in Israël.

De betreffende stukjes van tegels werden gevonden bij het bijzondere ‘Temple Mount Sifting Project’ onder leiding van Gabriel Barkai en Yitzchak Dvira. Prof. Barkai vertelde aan de Israëlische nieuwssite Ynet, dat de zeven gereconstrueerde tegels:

“van uitzonderlijke schoonheid zijn, en waarschijnlijk werden gebruikt voor de zuilengangen op de Tempelberg. De Joodse historicus Josephus Flavius beschreef de vloeren van de Tempelberg als kleurrijk en hier hebben we voor de eerste keer een glimp van één aspect van de schoonheid van de Tempelberg.”

De tegels waren oorspronkelijk geïmporteerd uit Rome, Klein-Azië, Tunesië en Egypte, en werden in verschillende geometrische vormen gesneden en waarschijnlijk gelegd door buitenlandse vaklieden die keizer Augustus naar zijn vriend Herodes de Grote had gezonden.

Franky Schneider, een specialist in decoratieve oude vloeren die bij het zeefproject werkt en die de tegels reconstrueerde, zei dat de stijl van de vloer, genaamd Opus sectile, de meest exclusieve vorm van betegelen van het tijdperk was.

 


 

Uiteraard leest u meer over hoe Palestijnen Joods erfgoed vernietigen in de recent verschenen tweede druk ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 6: Archeologie. 150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.nn

-- Reacties gesloten.