• Woensdag, 18 September 2019
  • 18 Elul, 5779

Likoed Nederland

Hamas: het is fantastisch in Gaza!

Woensdag, September 21, 2016 / Last Modified: Zondag, September 25, 2016

Gebaseerd op Israel Today, 21 september 2016.

Binnenkort zouden in de Gazastrook en op de Westbank gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden.

Om bij de verkiezingen zoveel mogelijk stemmen te krijgen, had Hamas besloten de mooiste kant van Gaza te tonen. In een video worden parken, meren en verzorgde stadswijken getoond. Dit is in tegenstelling wat Hamas doet richting de Westerse wereld. Dan doet Hamas juist zijn best om de Gazastrook als ellendig en de grootste gevangenis ter wereld voor te stellen.

Wie de video ziet, krijgt de indruk dat de Gazastrook een van de mooiste plaatsen in het Midden-Oosten is om te wonen.

Hamas toont in zijn video nieuwe, verzorgde stadswijken, indrukwekkende gebouwen, uitgestrekte parken, meren en prachtige stranden. Op verschillende plaatsen in de video ziet men mensen met een bord in de hand.

Op dat bord staat geschreven: ‘Hartelijk bedankt, Hamas.’

Dus als u nog eens hoort dat de Gazastrook er slecht aan toe is en dat Israël daarvan de schuld wordt gegeven, kunt u verwijzen naar deze video.
Er wonen uitsluitend dankbare, tevreden mensen in Gaza – zegt Hamas zelf.

Natuurlijk wil de tegenpartij bij de verkiezingen, Fatah van de Palestijnse president Abbas, niet achterblijven in propaganda.
Het verwijt Hamas een goed leven te leiden, te kosten van de hongerende bevolking van Gaza (cartoon hieronder).

En wat is de grootste verdienste van Fatah, volgens hun officiële Facebook pagina?

Fatah schept op dat het al 11.000 Israëli’s heeft vermoord!

Dat is de boodschap van Israëls ‘vredespartner’.

 

fatah-post

 

Overigens: de gemeenteraadsverkiezingen leiden tot zulke grote spanningen tussen Hamas en Fatah – met zelfs doden – dat deze voor de zoveelste maal zijn uitgesteld – voor onbepaalde tijd.

 


 

U leest meer over de onzinnigheid van de term ‘openluchtgevangenis’ in de recent verschenen tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 35: Gaza openluchtgevangenis.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.