• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Complottheorie springlevend dat de Joden achter 9/11 zaten

Zondag, September 11, 2016 / Last Modified: Dinsdag, Oktober 4, 2016

Gebaseerd op Brabosh, 11 september 2016.

muslims-celebratingArabieren vierden feest.

Vandaag is het precies 15 jaar geleden dat een islamitische aanslag de WTC torens in New York in de as legden. Ook het Pentagon werd getroffen. Tijdens die aanslagen werden bijna 3.000 mensen gedood.

De aanslagen werden opgeëist door Al Qaida, toen geleid door Osama Bin Laden die bijna tien jaar later in zijn onderduikadres in Pakistan zal geliquideerd worden door een Amerikaans commando.

Toch circuleren er een hele rits complottheorieën in de media en in het bijzonder op de sociale media. De meest populaire complottheorie is dat de Joden, Israël en/of Israël’s geheime dienst de Mossad achter deze aanslagen zit. Een eenvoudige zoekopdracht op Google “9-11/Israel did it” of “Israel and 9/11” levert meer dan 26 miljoen gevonden resultaten op. Een zoekopdracht “jews and 9/11” levert ca. 8 miljoen resultaten op.

Wat wel vaststaat is de betrokkenheid van Saoedi-Arabië. De opdrachtgever, Bin Laden, was een Saoedi en tevens 15 van de 19 kapers waren Saoedi’s. De leider van de terreurcel, Mohammed Atta, was een Egyptenaar, naast één kaper uit Libanon en twee andere kapers die afkomstig waren uit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). In een artikel “Vijftien jaar na de aanslagen: wie zat écht achter 9/11?” van Dominique Trachet in Primo Magazine nr. 1636 van 6 september 2016 wordt andermaal de betrokkenheid van de Saoedi’s uitgebreid toegelicht.

Toch levert de zoekopdracht “Saudi Arabia did 9/11” slechts 4,7 miljoen resultaten op, waarvan het merendeel van de theorieën zelfs de betrokkenheid van Saoedi-Arabië ontkent. Hoewel er duidelijk veel meer argumenten en feiten eerder naar de betrokkenheid van Saoedi-Arabië wijzen dan naar Israël en of de Mossad of naar de Joden als volk, lijkt voor een groot deel van de wereldbevolking de betrokkenheid van de laatste vast te staan. Een vreemde zaak.

Te bedenken dat de antisemitische Richard Falk, die van 2008-2014 Speciale Rapporteur was voor de VN inzake Schendingen van de Mensenrechten in de Palestijnse Gebieden, eveneens een fanatieke verdediger was van de populistische theorie “Israel did 9/11”. Desondanks kon Falk probleemloos die positie bekleden bij de VN.

Ook de Palestijnse leiders zijn trouwe aanhangers van de 9/11 fabel. In een interview met de Libanese satelliet zender Al-Mayadeen TV van 10 april 2013 zei PLO en Al Fatah topman Abbas Zaki (zie filmpje hieronder, alleen Spaanse versie beschikbaar):

“Vele instellingen hebben vastgesteld dat Israël, in al zijn domheid, de Amerikaanse regering heeft aangevallen en verantwoordelijk was voor 9/11 en daar in grote mate in betrokken was.”

Ook een Egyptische minister beweerde schaamteloos “de Joden zitten achter 9/11, de Arabische Lente en de moord op Sadat” en voormalig president Ahmadinejad verklaarde in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties dat “de Amerikanen de aanslagen van 9/11 zélf uitvoerden om het Zionistische regime te redden”.

Aanvulling van Likoed Nederland, uit ‘150 Palestijnse fabels’: Vanwege hun slachtoffercultuur gelooft een ruime meerderheid van de Arabische wereld – en 68% van de Palestijnen – dan ook niet dat de aanslagen van 11 september 2001 door moslims zijn gepleegd. Tegelijkertijd gelooft ook een meerderheid dat die aanslagen wel een terechte straf voor de Verenigde Staten waren vanwege ‘hun misdaden tegen moslims’.
Terwijl het toch lastig is om te zien hoe beide waar kunnen zijn, maar dit komt voort uit het gegeven dat men bij beide stellingen moslims als slachtoffers wil zien.

Een andere fabel die op sociale media circuleert en die de theorie moet ondersteunen dat de Joden 9/11 hebben gedaan, is dat geen Joden in de gebouwen van het WTC aanwezig waren ten tijde van de aanslag want 4000 Joden waren op voorhand verwittigd en verschenen niet op hun werk. Op 7 augustus 2010 in een interview met Reuters verklaarde de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad: “Er werden geen ‘Zionisten’ gedood tijdens de aanvallen omdat zij de dag voordien het advies kregen niet naar hun kantoor te gaan”.

Allemaal onzin natuurlijk. Joden noch Israël wisten helemaal niet wat er stond te gebeuren op 11 september 2001. De Mossad was noch van verre noch dichtbij in de aanslagen betrokken. Van de 2.977 slachtoffers (zonder de 19 kapers) waren er naar schatting 400 à 500 Joodse slachtoffers waaronder minstens 5 Israëlische staatsburgers. Onder hen Hagay Shefi, de zoon van reservegeneraal Dov Shefi.
Robert E. Reis voerde in september 2008 een eigen onderzoek hoe een en ander werkelijk in elkaar zat. Volgens zijn tellingen werden ca. 535 Joodse mensen gedood in het WTC en het Pentagon, of zowat 18 procent van het totaal aantal doden. Bovendien noemt Reis de Joodse slachtoffers ook bij naam in zoverre de Joodse identiteit met zekerheid kon vastgesteld worden.

Het feit in aanmerking genomen dat het internet zowat overloopt van dergelijke 9/11 fabels, lijkt het weinig waarschijnlijk dat Israël ooit nog van die fabel verlost raakt. Eén artikel in het Nederlands zoals dit over deze zoveelste anti-Israël 9/11 fabel, gaat nooit kunnen opboksen tegen 26 miljoen artikels (alleen al in het Engels!) die Israël voluit de schuld voor 9/11 geven.

“Waarheid is wat ik tot waarheid maak”, noemde Rijkspropagandaleider Joseph Goebbels dit. Of zoals de Amerikaanse auteur Mark Twain het ooit uitdrukte: “Een leugen is al driemaal rond de aarde gelopen, eer de waarheid zijn schoenen aantrekt”.

26 miljoen keren propageren dat het allemaal de schuld is van de Joden en of van Israël, maakt dat uiteindelijk Jan met de pet om het eender wat zal geloven – door simpelweg steeds maar op dezelfde antisemitische spijker te blijven hameren.

 

 

Andere zaken die een Joods complot zouden zijn:

 


 

U leest meer over de Arabische slachtoffercultuur in de recent verschenen tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 107: Slachtoffercultuur.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.