• Maandag, 14 Oktober 2019
  • 15 Tishri, 5780

Likoed Nederland

NRC: Mogen vrouwen in Israël worden verkracht?

Woensdag, Augustus 10, 2016 / Last Modified: Zondag, Oktober 23, 2016

Ingezonden brief van Likoed Nederland in het NRC (niet geplaatst), 10 augustus 2016.transgender Israel

Afgelopen donderdag 21 juli plaatste het NRC een artikel van correspondent Derk Walters, getiteld: ‘Vrouwen verkrachten mag, zei de legerrabbijn’.

Dit artikel gaat over de nieuwe opperrabbijn in het Israëlische leger: Eyal Karim.
Volgens het NRC keurt deze nieuwe rabbijn onder andere het verkrachten van niet-Joodse vrouwen in oorlogstijd goed, en moeten homo’s worden genezen van hun ‘ziekte’.

Datgene dat het NRC stelt, komt niet helemaal overeen met de waarheid.

Rabbijn Karim heeft jaren geleden al duidelijk gemaakt dat deze verklaring sloeg op Bijbelse tijden – maar in de moderne tijd niet van toepassing is.

Zijn eigen oordeel is ook dat vrouwen, of ze nu Joods zijn of niet, nooit verkracht mogen worden. Tevens stelt hij dat het goed is dat vrouwen in het Israëlische leger dienen.

Karim heeft gesteld dat homo’s ‘afwijkend’ zijn, een niet aangename uitspraak van deze rabbijn. Maar toch is het zo dat homo’s, hetero’s, transgenders, iedereen, ongeacht zijn of haar seksuele voorkeur, carrière kan maken in het Israëlische leger of de Israëlische politiek.

Een voorbeeld van een openlijk transgendere officier in het Israëlische leger is luitenant Shachar, die als vrouw het leger inging, en dit leger nu verlaat als man. Homoseksuelen in de Israëlische politiek zijn al jaren doodnormaal. Zo zit Amir Ohana, die getrouwd is met een man, voor onze seculiere Likoed partij in het Israëlische parlement.

Met bovengenoemd artikel insinueert het NRC dat Israël een zwaar vrouwonvriendelijk en homo-onvriendelijk land is.

Het tegendeel is het geval. In tegenstelling tot andere landen in de regie heeft in Israël iedereen, zo laten de feiten zien, gelijke kansen. Dat is ongeacht of je nu Arabier, atheïst, christen, moslim, homo of religieuze Jood bent.

Misschien is het daarom raadzaam als het NRC voortaan iets genuanceerder over Israël schrijft, en daarbij alle relevante feiten weergeeft.

 


 

U leest meer over de mensenrechten in de enige democratie in het Midden Oosten in de recent verschenen tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 22: Democratie Israël.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.