• Maandag, 23 September 2019
  • 23 Elul, 5779

Likoed Nederland

Brussels Airlines wil antisemieten plezieren – dus boycot deze boycotter

Donderdag, Augustus 25, 2016 / Last Modified: Dinsdag, Augustus 30, 2016

Actie, 25 augustus 2016.achva vanilla sesame halva

De kleine Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines heeft besloten tot een boycot van Israëlische koekjes omdat zij ook voor antisemieten “aangenaam” wil zijn.

Volgens Brussels Airlines is het ongewenst dat er koekjes worden gegeten die door Arabieren en Joden samen gemaakt worden. Ja, ten behoeve van de vrede in de wereld is het volgens Brussels Airlines beter dat die koekjes geboycot worden.

Reis niet meer met Brussels Airlines en laat hun dat weten:

Twitter: @FlyingBrussels
Facebook: https://www.facebook.com/brusselsairlines

Lees meer hieronder (gebaseerd op een tekst van Brabosh):

 

 

De Belgische luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines is gestopt met het aanbieden van ‘Achva Vanilla Halva bars’ als een snack optie op haar vluchten vanuit Tel Aviv omdat deze geproduceerd worden in een fabriek die zich op de Westelijke Jordaanoever bevindt.

Brussels Airlines nam dit besluit na een klacht van een activist van de Palestine Solidarity Movement (PSM). De activist ontdekte tijdens op zijn vlucht vanuit Ben-Goerion Airport naar Brussel dat de snack werd aangeboden als dessert en realiseerde zich dat het geproduceerd werd in Israël voorbij de Groene Lijn.

Het gaat met name om gekende Israëlische product ‘Vanilla Sesame Halva bar’ van het Israëlische bedrijf ‘Achva’, dat gevestigd is in het Barkan Industriepark nabij de stad Ariel in Samaria.

PSM schreef in een brief de volgende wensdroom:

“Er zijn veel bedrijven die zich niet bewust zijn van de condities waaronder de producten die zij aankopen worden geproduceerd. Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken moet tussenbeide komen en ingrijpen om erover te waken dat er geen handel is met bedrijven die gevestigd zijn in de nederzettingen.”

Brussels Airlines ging hier nog op in ook:

“Ons bedrijf biedt reizigers een vegetarische optie aan met inbegrip van het dessert. Op de lijn Tel Aviv-Brussel heeft het lokale cateringbedrijf per ongeluk een dessert aangeboden genaamd ‘vanilla halva’ dat niet in overeenstemming is met het voedsel dat wij bij hen hadden besteld. De klant die met de klacht bij ons kwam heeft onder onze aandacht gebracht dat voornoemde dessert een omstreden product is.

Als een bedrijf dat een internationaal publiek bedient dat uit een breed spectrum omvat van achtergronden en culturen, is het onze verantwoordelijkheid om producten aan te bieden die voor iedereen aangenaam zijn en daarom dat we besloten hebben om ons aanbod van desserten te wijzigen.”

In feite lapt Brussels Airlines met haar boycot van dit bepaalde product de richtlijnen aan haar laars van zowel de Belgische regering als deze van de Europese Unie.

Het klopt dat het 28-landenblok van de Europese Unie besloten heeft om producten die worden geproduceerd op de Westelijke Jordaanoever apart te etiketteren.

Echter, nergens in dat besluit wordt gesproken om het aanbieden of de feitelijke verkoop van dergelijke producten uit de nederzettingen te verbieden. De EU spreekt dan ook nooit over een boycot maar beweert dat zij de consument “behoorlijk wil informeren waar precies een bepaald product werd gemaakt” waarna de consument “zelf mag oordelen om al dan niet tot een aankoop over te gaan.”

Kortom: Brussel Airlines etiketteert niet enkel ‘omstreden’ producten maar gaat heel wat verder door de verkoop ervan categorisch te verbieden. Een rechtstreeks gevolg van de dubbelzinnige houding van de EU (en België) die de verwarring alleen maar heeft vergroot en zoals in dit specifiek geval regelrecht geleid heeft tot een regelrechte boycot van een bepaald product. Vele bedrijven en handelaars gaan dikwijls nog een stap verder en bieden totaal geen Israëlische producten meer aan om een eventuele controverse te vermijden.

Yaakov Malach, de eigenaar van de Achva fabriek die het bewust koekje produceert reageerde nogal laconiek op het boycotbericht:

“(Ons bedrijf) is een bonte verzameling van vluchtelingen.

Zowel Palestijnen, Israëlische Arabieren, Joden, Samaritanen en kolonisten zijn hier aan de slag.

Vrede begint hier, niet bij luchtvaartmaatschappijen.

Vrede komt vanuit plaatsen waar mensen schouder aan schouder werken. Dit is werkelijke co-existentie.

Wij werken met de meeste luchtvaartmaatschappijen en ik ben gelukkig dat deze [Brussels Airlines] slechts een kleine maatschappij is en dat dit geen sneeuwbalaffect zal creëren.

Ondanks al de boycots in Europa – is het moment dat de consument beslist dat zij het product willen kopen, dat zij het ook zùllen kopen. Het is een feit dat 20% van alles wat we doen wordt geëxporteerd en we exporteren tegen goede prijzen.”

 


 

U leest meer over de leugens van de boycotbeweging in de recent verschenen tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 15: Boycot.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.