• Zondag, 21 Juli 2019
  • 18 Tammuz, 5779

Likoed Nederland

In de bek van de krokodil

Zondag, Juli 24, 2016 / Last Modified: Woensdag, April 12, 2017

Ingezonden brief van Likoed Nederland in het Nieuw Israëlitisch Weekblad (NIW), 24 juli 2016.

fatah march 51Zo vierde Fatah (de partij van de Palestijnse president Abbas) haar 51 jarig bestaan – met verheerlijking van terreur en zelfmoordaanslagen door kinderen.

Hans Knoop schreef een tegenstrijdige column in het NIW naar aanleiding van de brute moord op een 13-jarig meisje: Israël moet zich volgens hem niet terugtrekken uit de Westbank, maar Joden zouden zich daar volgens hem ook niet moeten vestigen: ’in de bek van een krokodil’.

Echter, antisemitisch geweld manifesteert zich niet alleen daar, maar overal, zoals in Tel Aviv en in Parijs.

Iets wat dus niets met ‘nederzettingen’ te maken heeft, maar puur met het feit dat daar Joden wonen.
Sommigen vinden dat aanleiding genoeg om te moorden.

Dit geweld is veel ouder dan de ‘nederzettingen’ en zelfs ouder dan Israël. In 1929 was er al de pogrom van Hebron, vlakbij waar nu dat meisje werd vermoord.
Destijds werden 67 Joden vermoord, families die al honderden jaren in Hebron woonden. De Arabieren waren door moslimfundamentalisten opgezweept met de fabel dat Joden de moskee op de Tempelberg iets wilden aandoen. Er is weinig nieuws onder de (Palestijnse) zon.

Het probleem is niet waar Joden wonen. Dat is een drogreden.
Tachtig jaar geleden riepen de antisemieten: “Joden, rot op naar jouw land Palestina”, nu roepen ze “Joden, rot op uit Palestina”.
Het probleem zijn de haat en oproepen tot geweld tegen Joden.

Zo riep Fatah leider Abu al-Einein enkele weken geleden op om alle Israëli’s de keel door te snijden. Dit is het kwaad dat veroordeeld en bestreden moet worden.

Winston Churchill zei het al: “Appeasement is de krokodil voederen in de hoop dat hij jou als laatste opeet”.

Het werkt nu niet en nooit.
 

 


 

U leest meer over de Palestijnse ophitsing in de recent verschenen tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 137: Vredeseducatie.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.