• Woensdag, 13 November 2019
  • 15 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Hilarisch: Abbas geeft zionistische krant als bewijs van ‘Palestina’

Donderdag, Juli 14, 2016 / Last Modified: Zaterdag, Juli 16, 2016

Gebaseerd op Brabosh, juli 2016.

Palestine post

Op zondag 19 juni 2016 was PA-president Mahmoud Abbas in Riyad en hij had wel een bijzonder herinneringsgeschenk bij zich voor Sjeik Salman Aziz al-Saoed, sedert januari 2015 de koning van Saoedi-Arabië.
Het geschenk bleek een ingelijste krant te zijn, te weten de voorpagina van The Palestine Post van 13 augustus 1935.

Echter The Palestine Post was in werkelijkheid een Joodse Zionistische krant die in 1932 was opgericht door Gershon Acron ten tijde van het Britse Mandaat en die in 1950 haar naam wijzigde naar The Jerusalem Post, twee jaar na Israël ‘s onafhankelijkheid.
Abbas die een zionistische krant cadeau geeft aan de Saoedi ‘s? Je kan het zelf zo gek niet verzinnen!

Waarschijnlijk wilde Abbas ‘bewijzen‘ dat Palestina reeds bestond vóór Israël haar onafhankelijkheid uitriep in mei 1948.
Echter, het Britse Mandaatgebied Palestina werd juist door de Volkerenbond in 1922 toegewezen aan het Joodse volk, vanwege het recht op zelfbeschikking. Ten tijde van het Britse Mandaat werden àlle inwoners van ‘Palestina’ Palestijnen genoemd, maar met name de Joden.

Want de Arabieren weigerden destijds juist daarom om zich ‘Palestijnen’ te laten noemen. Zij wilden aangesproken worden als [Groot-]Syriërs of gewoon Arabieren.
Zie uitgebreider: Het mythische land Palestina.

Op de foto hierboven wijst Abbas zelfs een artikel aan op de voorpagina van The Post, te weten: “Warm Welcome for Emir Saud Planned Here for Tomorrow” (links onderaan) en dat wellicht de feitelijke reden was waarom Abbas deze uitgiftedatum van The Post koos. In 1935 bezocht namelijk de Saoedische koning Ibn Saoed ‘Palestina’. Hij was de eerste koning en de stichter van Saoedi-Arabië in 1932 en de vader van de huidige koning Salman die inmiddels reeds 80 jaar oud is.

Maar op de voorpagina staan ook een aantal artikelen die de Saoedische koning niet zo graag zal willen lezen, bijvoorbeeld: ‘Het gonst van activiteit wanneer de Zionistische delegatie in Luzern arriveert’; ‘Fitness centra verboden voor Joden – incident in Danzig’ en zelfs ‘Weense politie zoekt twee Arabieren’, waarin die dus geen ‘Palestijnen’ genoemd werden.

De Arabische media snappen ook helemaal niets van deze gigantische blunder van Abbas en zijn verontwaardigd. Het Arabische persagentschap Shehab schrijft:

“Met een klinkende klap in het gezicht van het erfgoed en de geschiedenis van het Palestijnse volk, gaf de Palestijnse president Autoriteit Mahmoud Abbas de Saoedische koning Salman bin Abdul Aziz een exemplaar van de eerste zionistische krant in Palestina, de “Palestine Post.”

Dat Abbas een kopie van die krant aan de Saoedische koning geeft, laat het dalende niveau van de Palestijnse diplomatie zien, waarin de geschiedenis herschreven wordt en het Palestijnse erfgoed genegeerd.

Wie zette Abbas aan tot dit schandalige geschenk?
En hoe heeft dit kunnen gebeuren?
Hoe kon hij een zionistische krant geven die altijd haar gif heeft gespuid tegen ons volk?”

 


 

U leest meer over de Palestijnse liefde voor hun kinderen in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 77: Moederliefde.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.