• Woensdag, 13 November 2019
  • 15 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

De mythe van de eenzame wolf

Maandag, Juli 25, 2016 / Last Modified: Zondag, Januari 14, 2018

Door Paul Sperry. Ingekorte vertaling: Likoed Nederland, 25 juli 2016.

ISIS Islam
President Obama zei:

“Maak je geen zorgen, de terrorist in Orlando was opereerde alleen.”

Ook de minister van Binnenlandse Veiligheid Johnson herhaalde zei dat Omar Mateen “zichzelf geradicaliseerde” zonder enige religieuze, ideologische of operationele steun van vrienden, familie of anderen in de moslimgemeenschap.

In feite opereren deze zogenaamde ‘eenlingen’ in groepen. Iets anders suggereren, geeft het publiek slechts een vals gevoel van veiligheid.

Een nauwkeuriger beeld is dat Mateen, een Afghaanse Amerikaans, deel uitmaakte van een verontrustend grote islamitische familie van sympathisanten, supporters en zelfs mede-samenzweerders.

Om te beginnen wist zijn vrouw van de geplande aanval van haar man en reed hem daar naartoe bij een verkennings-operatie. Zij zou ook bij hem zijn gewest toen hij munitie en een holster kocht die hij gebruikte bij de aanslag.

Zijn uit Afghanistan geïmmigreerde vader heeft een stichting om de Taliban te steunen opgericht, en predikte dat homo’s moeten worden gestraft. In een video die hij op internet plaatste, dankt hij de Afghaanse Taliban, die homoseksuelen dood stenigen.

Ook de anti-Amerikaanse standpunten van zijn vader zijn vermoedelijk doorgesijpeld in de psyche van de terrorist op jonge leeftijd. Klasgenoten op de middelbare school herinneren zich de 14-jarige Mateen die op en neer sprong en juichte bij de aanslagen op 9/11.
“Dat is wat Amerika verdient,” riep hij en prees Osama bin Laden.

Mateen werd waarschijnlijk met nog meer homohaat en anti-Amerika boodschappen in de moskee, die zijn vader mede bestuurde. Overheidsorganisaties zeggen dat het radicaal-islamitische centrum een ‘broedplaats’ was voor terroristen, met inbegrip van de eerste Amerikaanse zelfmoordenaar in Syrië, naast wie Omar Mateen zijn gebeden uitsprak.
Mateen ging er meer dan een dozijn jaar vier keer per week bidden. Zijn vader zat in het bestuur en was jarenlang de vicepresident.

Ook de daders van de grote terreuraanslagen in Boston en San Bernardino maakten deel uit van een netwerk, waarbij de ouders hen gevoed hadden met radicale denkbeelden.

[Toevoeging van Likoed Nederland: Uiteraard geldt voor de terroristen in Israël hetzelfde; vaak vieren de ouders feest vanwege de dood van hun kinderen.]

De “zichzelf ontwikkelde” moslim terrorist van Obama is een mythe.

In vrijwel alle gevallen waren er contacten met familie, lokale moskeeën en de grotere moslimgemeenschap. Familie en vrienden wisten dat zij radicaliseerden. En in sommige gevallen hielpen zij hen zelfs.

De geschoktheid en de ontkenningen van familieleden en geestelijken zijn voor het grootste deel allen bedoeld voor publieke consumptie.

In feite was slechts bij een handvol van de ongeveer 90 ISIS terreurdossiers – die werden vervolgd in Amerika sinds 2014 – geen deel uit van groepen van mede-samenzweerders die bij elkaar kwamen om hun plannen te bespreken of die contact hadden via sms-berichten of e-mail.

Dit constateerde het persbureau bij het recent doornemen van die dossiers van het ministerie van Justitie dossiers. Slechts in 11 procent van de gevallen was er sprake van een helemaal alleen actief zijn. De conclusie:

“Het gaat om groepen wolven, niet om eenzame wolven.

De relatie tussen de verdachte en mede-samenzweerders variëren van kennissen naar vrienden voor het leven, van echtgenoten tot neven en van huisgenoten tot vrienden van de universiteit vrienden.”

In vrijwel alle gevallen bezochten de mede-samenzweerders dezelfde moskeeën.
In feite zijn moskeeën de verbinding bij al deze aanvallen en hun voorbereidingen.

De president probeert wanhopig deze punten los te koppelen, maar de harde waarheid is dat er een veel breder netwerk van ondersteuning is voor deze zogenaamde ‘eenzame wolf’ terroristen binnen hun islamitische gezinnen en de grotere moslimgemeenschap dan het publiek wordt verteld.

Obama sprak na de aanslag in Orlando:

“Als er iemand is die denkt dat wij in de war zijn over wie onze vijanden zijn, is dat een verrassing voor de duizenden terroristen die we hebben verslagen op het slagveld.”

Wat hij nog steeds niet door heeft, is dat onze vijanden zijn niet alleen de terroristen in het buitenland zijn, maar ook de terroristen in het binnenland – samen met hun vrienden en familie.

Het slagveld bevindt zich in onze eigen gemeenschappen.

Zolang wij die schokkende realiteit niet onder ogen zijn, zullen we niet in staat zijn om deze vorm van kanker te stoppen die zich verspreidt in onze eigen achtertuinen.

 


 

U leest meer over het moslimfundamentalisme als oorzaak van terreur in de recent verschenen tweede druk van ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 79: Moslimfundamentalisme.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.