• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Auto aanslag – afgekeken van de Palestijnen

Maandag, Juli 18, 2016 / Last Modified: Donderdag, Juli 21, 2016

Brabosh, 18 juli 2016.

auto aanslagCartoon van de Facebook pagina van Fatah, de partij van de ‘gematigde’ Palestijnse president Abbas.

Terrorisme met voertuigen is al enkele jaren een door Palestijnse jihadisten veel beproefde methode om Joden te vermoorden en dat in het bijzonder het afgelopen jaar.

Volgens het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken werden sinds september 2015 circa 46 aanslagen met auto’s gepleegd tegen Israëliërs waarbij vele burgers en geüniformeerden werden gewond en of gedood.

Israël was het eerste land dat met dit terroristische fenomeen te kampen kreeg.
Net als met andere Palestijnse ‘producten’ die de wereld over zijn gegaan, zoals de vliegtuigkaping en de zelfmoordaanslag.

Het fenomeen van aanslagen met een auto in Israël bereikte een eerste climax bereikte in de zomer van 2014. IS lijkt het vooralsnog bij de Palestijnen geleend te hebben. Alvast één sympathisant van IS is dat idee genegen en hemelde op vrijdag 15 juli de Palestijnse terroristen op om pioniers te zijn in het met een voertuig doodrammen van mensen. In een artikel op een pro-IS forum schreef hij:

“Doden door mensen te rammen met behulp van civiele auto’s en vrachtwagens is een idee dat ontsproten is uit de Maqdisi [Palestijnse] geest, die een vernieuwend karakter heeft bedacht van deze tactiek van de Jihad.

Gisteren leerden zij ons [over] de explosieve vest [bommengordel] en ontwierpen vele plannen voor straatgevechten en vandaag leerden ze ons deze tactiek.

Moge Allah Jeruzalem en de omgeving van Jeruzalem zegenen en moge Allah allen van de Levant zegenen… O Aqsa, we komen eraan.”

In de afgelopen jaren hebben terreurgroepen – vooral IS en al-Qaida – hun volgelingen opgeroepen om met voertuigen aanslagen te plegen. In september 2014 berichtte Abu Mohammed al-Adnani, de woordvoerder van IS woordvoerder:

“Als je geen bom kan [laten ontploffen] of een kogel [afvuren], regel dan een afspraak met een Franse of een Amerikaanse ongelovige en sla zijn schedel in met een steen, snijd hem met een mes de keel over, overrijdt hem met een auto, gooi hem van een klif, wurg hem of injecteer hem met vergif.”

Sinds de aanslag van Nice, hebben jihadisten openlijk deze aanslag opgehemeld, beweren dat dit gebeurde uit wraak tegen het Westen met inbegrip van een waarschuwing dat er nog meer gruwelijke dingen zullen gebeuren.

Volgens de organisatie MEMRI hebben veel sympathisanten van de terreur deze gruwelijke beelden van de aanslag online gedeeld, met titels zoals:

“Mooie aanval: We hebben je gewaarschuwd”;
“Het is prachtig!”;
“Wij willen Parijs hebben nog vóór Rome.”

De pro-IS zender Kawasir Al-Nasher postte een bericht in het Engels met de tekst:

“Oh kruisvaarders, wij vertelden u … de volgende aanval is binnenkort, we zijn overal, Allah Akbar.”

IS media agenten van de Franse-Arabische groep Nashir for Design verdeelden online verschillende affiches en foto’s met de tekst:

“Inshallah zullen we jullie landen veroveren, zal je ondanks jezelf moslim worden, of anders zal je de belasting voor ongelovigen in vernedering betalen, anders zal het zwaard jullie halzen doorsnijden.

Dat is Allah’s belofte.”

 


 

Uiteraard leest u meer over de achtergronden van islamitische terreur in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 110: Terreur.150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies, wordt unaniem geprezen door lezers en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

De net verschenen tweede druk is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.