• Dinsdag, 15 Oktober 2019
  • 16 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Wegens succes nu tweede druk van 150 Palestijnse fabels

Zondag, Juni 19, 2016 / Last Modified: Maandag, April 9, 2018

Likoed Nederland, 19 juni 2016.

150 Palestijnse fabels

Vanwege het grote succes van het boek ‘150 Palestijnse fabels’ is een half jaar na verschijning nu al de tweede druk verschenen.

Het succes blijkt uit de goedlopende verkoop en de lovende recensies.
Het is inmiddels het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

In de tweede, herziene druk is een aantal – vooral typografische – foutjes verbeterd, is een aantal illustraties vervangen door duidelijkere en is een twaalftal aanvullingen gedaan.

Er is daarbij wel voor opgelet om de fabels evenveel bladzijden te laten beslaan, zodat de paginanummering hetzelfde is gebleven. Zo kunnen in het onderwijs de eerste en tweede druk naast elkaar gebruikt worden. Het Simon Wiesenthal Instituut in Brussel bijvoorbeeld gebruikt het boek voor colleges.

Op de achterflap is een aanbeveling van professor Afshin Ellian, columnist bij Elsevier, toegevoegd:

“Dit is een heel belangrijk thema. Wij moeten niet vergeten: sprookjes en het Midden-Oosten horen bij elkaar. Omdat politieke rationaliteit en überhaupt rationaliteit ontbreken in het Midden-Oosten.
Ik had altijd verwacht dat mensen die Kant lezen en Hegel en Shakespeare – die goed zijn opgeleid in Europa en Noord-Amerika – dat die verstandiger zouden zijn dan die in het Midden-Oosten.
Dat die geen fabeltjes zouden overnemen. Maar dat is helaas niet zo.”

Nu te bestellen bij Likoed Nederland (bij bestelling bij de boekhandel krijgt u waarschijnlijk nog uit oude voorraad, dus de eerste druk).
Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

 

001 ApartheidElke fabel heeft een illustratie, dit is die van fabel 1, apartheid.
Fabel: Israël is een apartheidsstaat.
Feit: Moslims en joden leven door elkaar.
Foto: De trein van Jeruzalem naar Tel Aviv.

 

Lezers reageren unaniem positief:

Feiten en ficties over Israël

Wat zijn de ficties en wat zijn de feiten over Israël? De auteur zorgde ervoor dat alle fabels een afgerond beeld geven van het betreffende onderwerp, zodat dit boek in elke gewenste volgorde te lezen is. Voor een ieder die inzicht in de problematiek van dit interessante landje Israël (ongeveer half Nederland) wil hebben en onderscheid tussen fabel en werkelijkheid belangrijk vindt. Deze informatie wordt niet in de mainstream media gevonden!
Pluspunten: Goede kwaliteit, voordelige koop
– Tilburger

Informatieve SCHAT (niet vrouwelijk!!)
We leven tegenwoordig in een gevoelsmatige wereld die ver afgedwaald is van het réalisme dat onze huidige eeuw zo broodnodig heeft, een gevoelsmatigheid waarop de Palestijnen héél goed weten op in te spelen. Wordt wakker Westerling en léés ook eens wat de andere pot schaft, het zal je zeker géén kwaad doen. Concrete argumenten en foto’s (ook al zijn ze Z/Wit) versterken onze inzichten. Maar wat baten kaars en bril, zijn ook hier wéér van toepassing. Laat het boek zichzelf aanbevelen, zijn geld en plaatsje in uw boekenkast zeker waard.
Pluspunten: Goed gedocumenteerd, fotoverduidelijking
– Charles the Fifth
 
Helder en niet tendentieus
Knappe analyses, al zitten er her en der wel wat doublures in en valt de auteur nogal eens in herhalingen. Zeer geschikte lectuur voor de ‘not yet convinced’, maar die laten zich wellicht en onterecht de doelgroep niet zijn….
– Sasha

Zeer goed naslagwerk
Duidelijk naslagwerk, zeer hoog waarheidsgehalte. Handig bij discussies en meningsvorming.
– Drentie

Advies om te lezen
Een goed en duidelijk boek. Zou door de politici gelezen moeten worden.
– Charlie109

Handig naslagwerk
Een nuttig boekje dat een ander licht werpt op het bombardement aan eenzijdige informatie over een van de vele brandhaarden in het midden oosten. Waar landen als Libanon, Irak, Syrië en Libië feitelijk opgehouden zijn te bestaan, wordt in 150 thema’s helder uiteengezet waarom de situatie in Gaza, de Westoever en Israël zo is als hij is.
Pluspunten: informatief.
– Geko

Objectief.
Eindelijk alle leugens en fabels gebundeld en overzichtelijk! Voor iedereen die nou eens echt wil weten hoe een en ander in elkaar steekt raad ik dit boek aan.
– Charivarius

Helder geschreven en onthullend.
In beknopte hoofdstukjes worden 100 mythes die verband houden met het antisemitisme en het demoniseren van Israël tegenover de Palestijnen, ontmanteld op basis van feiten en verifieerbare gegevens. Een verhelderende kijk op de werkelijkheid.
– Alverberg

Helder en rationeel.
Een boek dat duidelijk weer geeft wat er aan de hand was/is in die regio.
nu eens niet vanuit de islam hoek geredeneerd maar een feitelijk en helder beeld dat exact weergeeft wat er speelt.
– Pearjo

Verplicht materiaal voor op school of voor ons journaille.
De hardnekkige misvattingen over het Arabisch/Israëlische conflict zijn helaas hardnekkig en plaatsen, de media voorop, Israël voortdurend in de beklaagdenbank. Daarom zijn dit soort simpel verifieerbare feiten zo belangrijk.
Pluspunten: leerzaam en feitelijk.
– Jos Wernars

Prachtig boek!
Dit is een prachtig, eerlijk en duidelijk boek over alles wat u wilt weten over het jarenlange conflict tussen Israël en de Arabieren. 150 fabels aan het licht met daarin duidelijk en eerlijk antwoord over hoe de werkelijkheid in elkaar zit, waar de leugen vandaan komt, hoe het is verdraaid en waaróm. Zéker een aanbeving in de scholen, bedrijven en bij de regering en misschien bij u thuis. Shalom!
Pluspunten: duidelijk, eerlijk, prachtig. Minpunten: niks.
– Jerusalem Princes 70AD

Goed boek.
Dit boek geeft een goed overzicht van de leugens die over Israël de ronde doen.
Waarschijnlijk zal het hier en daar ook wel wat chauvinistisch geschreven zijn, maar het blijft natuurlijk ook moeilijk om uit geschiedenis de absolute waarheid te halen. Het is immers geen exacte wetenschap.
Ik denk ook niet dat dit boek zozeer gebruikt moet worden om anti-zionisten en antisemieten te proberen te bekeren, want wanneer mensen iets heel sterk geloven (of juist niet geloven) kan je ze toch niet overtuigen, dat moeten ze zelf doen en een enkeling zal dat ook wel lukken, met name degenen die nog geen sterke mening over dit onderwerp hadden.
Voor de ingewijden onder ons is dit boek een mooi overzicht en naslagwerk over een onderwerp waar de meesten van ons zich waarschijnlijk al jaren in hebben verdiept via verschillende media.
Ik ben blij dat dit boek er is en hoop dat het veel bekendheid zal krijgen.
Pluspunten: Toegankelijk, interessant.
– Rory rules

Aanrader.
Fantastische beschrijving van de Arabische fabels die de ronde doen.
Ook in de media worden er wat fabels overgepend!
Je kan het boek lekker doorbladeren en de feiten en de werkelijke geschiedenis onder ogen zien.
Dit boek gaat nog groots worden!
– Lissing

150 Palestijnse fabels.
Dit boek zou door de hele tweede kamer gelezen moeten worden, dan zou men andere standpunten innemen ten aanzien van Israël maar ook van de asielzoekers!
– 80kos

De leugens ontmanteld.
Met veel interesse heb ik dit boek gelezen. Gelet op de enorme hoeveelheid fabels die de ronde doen, een echte eye opener, goed onderbouwd, duidelijk en als naslagwerk onontbeerlijk.
Teveel mensen in de Westerse wereld hebben slechts matige of geen kennis omtrent de situatie waarin Israël zich bevind in wat het Israëlisch-Palestijns conflict word genoemd. Toch vormen zij zich en masse bevoordeelde meningen en richten zij hun kritische pijlen eenzijdig op de staat Israël zonder de moeite te nemen om uit te vinden hoe de vork daadwerkelijk in de steel zit.
Als je open staat om te willen begrijpen hoeveel leugens ertoe hebben geleid om onterecht de vinger eenzijdig richting Israël te wijzen is dit boek een must read. Het klakkeloos aannemen van de wereldwijd verspreidde, ongefundeerde propaganda die alleen maar bestaat om antisemitisme in stand te houden en het recht op een Joodse staat te ondermijnen is mijns inziens een misdaad op zich.
Pluspunten: Overzichtelijk, onderbouwd met feiten, als naslagwerk te gebruiken.
– Massimo15

Ik voelde me een beetje dom.
Dit boek was een kerstgeschenk en heb het in een paar dagen met stijgende verbazing uitgelezen. Was al geïnteresseerd in het Palestijnse probleem met Israël, maar dit boek was een regelrechte “eyeopener”.
Ik bekijk het geheel nu toch heel anders. Ik heb waar mogelijk enkele feiten gecontroleerd en heb vastgesteld dat het waarheidsgehalte van dit boek hoog is.
Geen sensatie of science fiction verhalen dus. Boek is speels en goed leesbaar geschreven en kan het iedereen die verder wil kijken als zijn of haar neus lang is van harte aanbevelen. Het sluit goed aan op wat momenteel ook in Europa en m.n. in ons land staat te gebeuren.
Pluspunten: uitermate gedetailleerd beschreven. Minpunten: geen.
– Business bear

Tegengif.
Wie geen dupe wil zijn of worden van geschiedvervalsing kan maar beter dit boek aanschaffen.
Zelfs in de schoolboeken van Noordhoff zijn geschiedvervalsingen gepleegd…
– Truusje Wijdemeren

Een ‘must have’ boek als Israëlfan.
150 Palestijnse fabels, eigenlijk leugens, worden op duidelijke manier weerlegd en onderbouwd. Foto’s zijn toegevoegd om de beeldvorming weer op te frissen. Het zijn niet alleen de Palestijnse leugens maar ook de leugens van de EU, van Amerika en van de VN waardoor Israël geïsoleerd is geraakt. Als je achter Israël staat hoort dit boek op je tafel te liggen!
– Willem Stoter

-- Reacties gesloten.