• Donderdag, 14 November 2019
  • 16 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Waarom kiezen Arabieren voor medische behandeling in Israël?

Woensdag, Juni 22, 2016 / Last Modified: Vrijdag, Januari 12, 2018

Door Ryan Jones, Israel Today, 22 juni 2016.

Als het waar is, wat de Arabische leiders iedereen willen laten geloven – dat Israël een racistische en onderdrukkende Staat is waar ‘apartheid’ wordt toegepast op niet-Joden – waarom komen dan zoveel Arabieren voor medische behandeling naar Israël?

Zijn ze niet bang te worden mishandeld, of erger?

Het simpele antwoord is dat ze niet bang zijn voor enige vorm van mishandeling, maar ondanks de propaganda die ze zelf verspreiden, weten deze Palestijnse leiders heel goed dat Israël GEEN apartheidsstaat is.

Zo stuurde in 2013 de in Gaza wonende Hamasleider Ismail Haniyeh zijn kleindochter Amal Haniyeh hierheen voor spoedbehandeling, nadat ze een acute ontsteking aan haar spijsverteringsstelsel had opgelopen.

Welnu, wat u ook van Haniyeh denkt, we kunnen gerust aannemen dat hij van zijn kleindochter houdt. Dus waarom stuurt hij haar naar die ‘apartheidsstaat’ Israël?
Haniyeh is een schatrijk man. Hij had het kind naar Egypte kunnen sturen, of naar Saoedi-Arabië, of zelfs naar Europa. Die bestemmingen bereiken zou niet veel meer tijd kosten dan nodig was om de juiste papieren te krijgen en Amal naar Israël te brengen.

En dan nog iets anders. Als Israël de Arabieren zo haat, waarom laten ze Amal dan toe en redden ze haar leven?
Per slot van rekening is ze niet alleen Arabische, maar ook de kleindochter van een man wiens organisatie Joden aanvalt en vermoordt.

Dit verschijnsel herhaalde zich, toen Aboe Lavi, de broer van de president van de Palestijnse Autoriteit Machmoed Abbas, kanker was vastgesteld en hij voor behandeling naar Israël ging.

Welnu, men zou wellicht kunnen redeneren dat Amal Haniyeh alleen maar naar Israël was gestuurd omdat het de dichtstbijgelegen regio is met geavanceerde medische faciliteiten.

Maar dat kan niet worden gezegd van Aboe Lawi. Die woont in Qatar.
En hij is ook nog rijk. Hij zou overal ter wereld terecht kunnen, maar Abu Lawi koos ervoor om in de Joodse staat door Joden te worden behandeld.
Aboe Lawi was patiënt in het luxe (en dure) Medisch Centrum Assoeta in Tel Aviv, waar hij een aantal behandelingen heeft ondergaan.

Bovendien hebben de artsen in Assoeta verschillende familieleden van Abbas behandeld, waaronder de vrouw van de Palestijnse leider (operatie aan een been in 2014) en zijn zwager (levensreddende hartoperatie in 2015).

Stof om over na te denken, voor mensen die veel te gemakkelijk de beweringen over ‘Israëlische apartheid’ accepteren zonder naar de feiten te kijken.


 

U leest meer over de onzinnige apartheid bewering in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 1: Apartheid.
150 Palestijnse fabels

Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies en is het meest verkochte (politieke) boek over Israël op Bol.com.
Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.