• Maandag, 14 Oktober 2019
  • 15 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Palestijnse nep bewijzen leidde tot veroordeling van Israël door de VN

Maandag, Juni 6, 2016 / Last Modified: Vrijdag, Januari 12, 2018

Gebaseerd op een artikel van Ahuva Balofsky. Artikel in het kader van ‘ongehoord nieuws, 6 juni 2016.

Het document met de aanklacht van de Palestijnse Autoriteit, dat recent leidde tot een veroordeling van de World Health Organization (WHO) van Israëlische schendingen van de Palestijnse rechten op gezondheid, blijkt allerlei nep ‘bewijzen’ te bevatten.

De Amerikaanse waakhond ‘Comittee for Accuracy in Middle East Reporting in America (CAMERA) toonde de vervalsingen van de opgenomen foto’s aan.

De resolutie, die was opgesteld door de Arabische landen en Palestina, bekritiseert Israël voor “de gezondheidssituatie in de bezette Palestijnse gebieden, met inbegrip van Oost-Jeruzalem, en in de bezette Syrische Golan”.
Deze werd aangenomen met de steun van Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Benelux. De VS en Canada hebben wel grote bezwaren ingebracht.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid had verslag uitgebracht over de toestand van de gezondheidszorg in de Palestijnse gebieden. Dit 59-pagina’s tellende document bevat vele foto’s ter illustratie, waarvan er zoals blijkt uit het onderzoek van CAMERA veel misleidend zijn of veranderd, zodat er een totaal gebrek aan geloofwaardigheid is.

Een afbeelding “genomen tijdens de Israëlische oorlog tegen Gaza, 2014” (hierboven), is in werkelijkheid een slecht gefotoshopte kopie.

Het is gebaseerd op een illustratie die verscheen in een blog om te laten zien wat er zou gebeuren als Israël militaire actie zou nemen tegen een nucleair Iran. De foto maakte de ronde in 2014, en werd toen al ontmaskerd als een hoax. De foto werd opnieuw bewerkt om hem op Gaza te kunnen laten slaan. Daarvoor werden de bergen gewist, omdat die niet bestaan in Gaza.

Vijf andere beelden zijn niet gefotoshopt, maar tonen niet wat er beweerd wordt.

Een foto getiteld “De kolonisten vallen een Palestijns kind terwijl de Israëlische bezettingsmacht toe kijkt” (hieronder), laat in feite geen enkele Palestijn zien.

WHO1Een echte foto, maar in tegenstelling tot de Palestijnse leugen in het onderschrift staat er geen Palestijn op.

 

Het is in werkelijkheid een foto van Israëli’s die met geweld uit hun (illegale) huizen in Judea en Samaria worden getrokken.

Twee andere foto’s beweren dat zij kinderen tonen die door de Israëli’s bij recent geweld werden gedood.
Een daarvan is van onbekende oorsprong, maar verscheen voor het eerst in 2009. De tweede toont een volwassen vrouw, geen kind, die was gewond (niet gedood) na een aanval op een Israëlische politieman. De vrouw, Yasmin Tamimi, werd daarna behandeld in een Israëlisch ziekenhuis.

In aanvulling op het vervalste fotografisch bewijs, maakt de resolutie een aantal andere ongehoorde beschuldigingen. Zo beweert het dat Israël de gezondheid van gedetineerden schaadt door “het vasthouden van gevangenen in vervuilde gebieden, zoals in de nabijheid van de Dimona reactor of in de buurt van gebieden waar de afvalstoffen uit dat de reactor begraven liggen.” (pagina 29).

Verder bestaat het uit pure fantasie voor een belachelijke beschuldiging te maken: “In april 2013 beschuldigde de Russische krant Pravda Israël van het injecteren van een aantal Palestijnse gevangenen die op het punt stonden op vrijgelaten te worden met kankerverwekkende virussen. Ondanks de afwijzing van de beschuldigingen van de krant van Israël, blijft de vraag: is het waar dat Israël gevangenen injecteert met virussen?” (pagina 29)

Het rapport stelde ook dat de Israëlische praktijk van de bevriezing van de lichamen van terroristen en ze alleen aan de Palestijnen te geven als zij onmiddellijk worden begraven “het onmogelijk maakt om na te gaan of de organen van de overleden persoon zijn gestolen.” (pagina 49).

Het is sowieso al schandalig dat veel Europese landen, waaronder Nederland en België, Israël als enige individuele land veroordelen voor de zogenaamd slechte gezondheidssituatie.

Dat is totale onzin, de Israëlische gezondheidszorg is uitstekend, voor iedereen.

Arabieren hebben nota bene een hogere levensverwachting dan Europese Arabieren. Laat Europa dat als voorbeeld nemen.

En de Arabische bewoners van de Golan zijn uiteraard zielsgelukkig dat zij die uitstekende Israëlische gezondheidszorg kunnen krijgen.
En niet de Syrische, waarbij zelfs ziekenhuizen worden gebombardeerd met vatenbommen.
Maar dat werd niet veroordeeld.

En dat de EU wel overduidelijk onzinnige en vervalste bewijzen als zoete koek heeft geslikt om de Joodse staat te brandmerken, maar dit nog schandaliger.

 

 


 

U leest meer over de houding van Europa in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 39: Europese Unie.
150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies en is het bestverkopende (politieke) boek over Israël op Bol.com.

Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.