• Maandag, 14 Oktober 2019
  • 15 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Palestijnse kleuters blazen tank op

Zondag, Juni 5, 2016 / Last Modified: Vrijdag, Januari 12, 2018

Israel Today, 5 juni 2016.

Vorige maand is in een basisschool in Gaza een toneelvoorstelling opgevoerd, waarin de kinderen zich als strijders van de Islamitische Jihad presenteerden.

In het publiek zaten de ouders van de kinderen, die enthousiast zagen hoe hun lievelingen met een ‘springlading’ een tank van het Israëlische leger de lucht in blazen, ‘mortiergranaten’ afschieten en een Israëlische soldaat ‘doden’.

Het hersenspoelen en het ophitsen tot geweld neemt in de Gazastrook steeds extremere vormen aan.

De video is opgenomen in de wijk Zeitoun in Gaza, waar het schooljaar werd afgesloten met dit toneelstuk. De deelnemende leerlingen waren gekleed als strijders van de Islamitische Jihad, droegen helmen en hadden speelgoedgeweren in hun handen.

In de voorstelling lieten kinderen tot tien jaar oud zien hoe je explosieven onder een tank plaatst en deze opblaast, hoe je mortiergranaten op posities van het Israëlische leger afschiet, en hoe je bij een overval op een Israëlische stelling een Israëlische soldaat doodt.
In de zaal zaten de leraren en ouders van de kinderen, die enthousiast voor de prestaties van de basisschoolleerlingen klapten.

 

kleuterschool feest

 

 


 

U leest meer over het verwoestende effect van de Palestijnse opvoeding in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 137: Vredeseducatie.
150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies en is het bestverkopende (politieke) boek over Israël op Bol.com.

Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.