• Donderdag, 17 Oktober 2019
  • 18 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Aanslag verplettert vijf Palestijnse leugens

Dinsdag, Juni 14, 2016 / Last Modified: Zondag, Juni 19, 2016

Door Stephen M. Flatow, advocaat in New Jersey en de vader van Alisa Flatow, die in 1995 bij een Palestijnse terreuraanslag werd vermoord. Ingekorte vertaling: Likoed Nederland, 14 juni 2016.

abbas hero

Het bloedbad vorige week in Tel Aviv legt alle vijf belangrijkste Palestijnse leugens bloot.

 

Leugen 1: “De nederzettingen zijn het probleem”

Dit was geen bloedbad van “kolonisten.” De aanval vond niet plaats in een betwist grondgebied. Niemand kan beweren dat deze slachtoffers het geweld hadden “uitgelokt” door in een overwegend Arabische gebied te wonen. Dit waren mensen die koffie dronken in het centrum van Tel Aviv.

 

Leugen 2: “Het was een reactie op de bezetting”

De terroristen zijn inwoners van het dorp Yatta. De Israëlische bezetting van Yatta eindigde toen de Israëlische troepen zich uit gebied waar 98 procent van de Palestijnen woont terug trok in het najaar van 1995. Yatta staat al bijna 21 jaar onder het bewind van de Palestijnse Autoriteit.

 

Leugen 3: “De Palestijnse Autoriteit veroordeelde de aanval”

De Palestijnse Autoriteit (PA) noemt nooit dergelijke aanvallen “terrorisme” en combineert de aanslagen op Israëli’s altijd met Israëlische acties tegen terroristen. Zo worden aanslagen op Israëliërs gerechtvaardigd. De reactie op het bloedbad in Tel Aviv bloedbad was hetzelfde. Die verklaring luidde: “Wij veroordelen geweld en aanvallen op burgers aan beide zijden, ongeacht de rechtvaardiging.” De PA veroordeelt “niet alleen ook de recente Israëlische aanvallen op Gaza en aanvallen tegen de Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever en in Jeruzalem.”
Bovendien verdedigde Fatah, de regerende partij van de Palestijnse president Mahmoud Abbas, expliciet het bloedbad. Volgens het Palestijnse persbureau Ma’an noemde Fatah in een verklaring de aanslag “een natuurlijke reactie” op Israëlische acties.

 

Leugen 4: “Gewone Palestijnen zijn tegen terreur”

Kranten melden dat “In Ramallah, Tulkarem, Qalqilya, Jenin, en andere steden dansten mensen in de straten, staken vuurwerk af en deelden snoepgod uit terwijl met de aanslag bejubelde.” Toevoeging Likoed Nederland: Dit wordt bevestigd door de laatste opiniepeiling waaruit blijkt dat 65% van de Palestijnen achter terreuraanslagen op Israëlische burgers staat.
Omdat Palestijnse scholen, kranten en tv-stations voortdurend terroristen prijzen als “helden” en “martelaren”, is het geen wonder dat de gewone Palestijnen dat ook doen.

De steden waar die feesten plaatsvonden zouden het hart vormen van een toekomstige Palestijnse staat. Zij liggen slechts luttele kilometers van de weg van Jeruzalem en Tel Aviv. Kan een staat worden toevertrouwd aan mensen die bloedbaden vieren?

 

Leugen 5: “De media zijn objectief en professioneel”

CNN zette het woord ‘terroristen’ tussen aanhalingstekens, in de kop “Twee ‘terroristen’ gevangen genomen na aanval in Tel Aviv”.
The Washington Post beschreef de terroristen als “gewapende mannen” en “aanvallers” – maar nooit als terroristen. De kop was een juweeltje: “Vier doden bij een schietpartij in Tel Aviv die door woordvoerders een terroristische aanslag wordt genoemd.”

Misschien moet de Washington Post een sticker krijgen: “De rapportages in deze krant kunnen gevaarlijk zijn voor de waarheid. Zij zijn vaak onevenwichtig om de Palestijnse zaak te beschermen tegen kritiek. “


 

U leest meer over de onzinnigheid van ‘nederzettingen’ als reden van de terreur in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 110: Terreur, oorzaak.

150 Palestijnse fabels

Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies en is het meest verkochte (politieke) boek over Israël op Bol.com.
Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.