• Woensdag, 13 November 2019
  • 15 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

‘Vredespartner’ Abbas ontkent bestaansrecht van Israël

Donderdag, Mei 12, 2016 / Last Modified: Donderdag, Januari 19, 2017

De Palestijnse president Abbas in een uitzending van de officiële Palestijnse televisie op 11 maart 2016.

Israël bestaat vandaag 68 jaar, maar dat bestaansrecht wordt door de Palestijnse president ontkend.

Deze man wordt door Nederlandse media en politici en media ‘gematigd’ en ‘een vredespartner’ genoemd – en werd recent nog met alle eer door de Nederlandse regering en koning Willem Alexander ontvangen.
Dit gebeurde ondanks het feit dat hij zijn bevolking tot de huidige Palestijnse geweldsgolf ophitste, het bestaansrecht van Israël blijft ontkennen, zijn Fatah-partij geweld en bloedbaden verheerlijkt (zie video hieronder) en de terreurtak van Fatah nog steeds niet ontmanteld is.

Het Hooggerechtshof in Canada oordeelde daarom zojuist dat Fatah nog steeds een terroristische organisatie is – met aan het hoofd dus Abbas. Maar in Canada zijn ze blijkbaar verstandiger dan Europa.

In de uitzending noemt Abbas de Palestijnen al 68 jaar ‘bezet’. Dat is sinds 1948, terwijl Israël de Westbank en Gaza pas in 1967 veroverde op Jordanië en Egypte, die het illegaal bezetten. Maar ook Israël zoals het sinds 1948 bestaat, beschouwd hij dus als ‘bezet’.

Abbas pleit bij de Palestijnen duidelijk niet voor de tweestatenoplossing, maar laat weten dat hij de oude Palestijnse wens tot vernietiging van Israël nog steeds wil realiseren.

Dit is uiteraard in flagrante strijd met het volkenrecht, volgens welk de Joden het land door de Volkerenbond en de Verenigde Naties toegewezen hebben gekregen vanwege hun recht op zelfbeschikking in hun historische thuisland en waardoor Israël sinds 1948 als staat erkend wordt door de wereldgemeenschap.

Maar het is dus de ontkenning hiervan waarmee Abbas zijn mensen tot meer haat en geweld aanzet.

Abbas bestaansrecht Israel
De vertaling van de woorden van Mahmoud Abbas:

“Terwijl wij bezig zijn met het versterken van de mensen en hun gezondheid, bouwen wij een economie, landbouw, industrie en wetgeving.
Dit alles bestaat, looft Allah, en we gaan vanzelfsprekend vooruit.

Er zijn veel obstakels. Ik ontken niet dat talloze hindernissen en moeilijkheden voor ons zijn, maar deze zijn allemaal niet opgewassen tegen onze wil.

We leven al 67 of 68 jaar onder bezetting.

Anderen zouden in wanhoop en frustratie zijn weggezonken.

Maar wij zijn vastbesloten om ons doel te bereiken, want onze mensen staan achter ons.”

 


Muziekvideo van de Fatah partij van Abbas:

“Pak je wapens op.”

“Verander je woede in hellevuur.”

“Verdrink ze in een zee van bloed.”

“Dood ze maar hoe jij wil.”

 


Uiteraard leest u meer over het bestaansrecht van Israël in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 8: Bestaansrecht.150 Palestijnse fabels

Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies. en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.