• Dinsdag, 23 Juli 2019
  • 20 Tammuz, 5779

Likoed Nederland

Terroristenverering blijkt geen beletsel voor Nederlandse subsidie

Dinsdag, Mei 3, 2016 / Last Modified: Maandag, Mei 9, 2016

Persbericht van Likoed Nederland, 3 mei 2016.

Marike VeldmanHet Nederlandse slachtoffer kon het in het ziekenhuis gelukkig nog wel na vertellen.

De Nederlandse regering vindt dat organisaties die terroristische aanslagen op Nederlanders vereren, toch in aanmerking blijven komen voor Nederlandse overheidssubsidie.

Dit blijkt uit de antwoorden van de ministers van Buitenlandse Zaken Koenders en van Ontwikkelingssamenwerking Ploumen (beide PvdA) op Kamervragen van VNL-Kamerlid Joram van Klaveren.

De Kamervragen die Van Klaveren stelde, betroffen Nederlandse overheidssubsidie die gegeven werd aan de Palestijnse vrouwenorganisatie RWDS, die op 8 maart een eerbetoon organiseerde voor de Palestijnse terrorist Baha Alyan.
Alyan pleegde in oktober 2015 een aanslag in Jeruzalem waarbij drie Israëlische Joden werden vermoord en de Nederlands-christelijke Marike Veldman zwaar werd verwond. De islam was de drijfveer, want tijdens de aanslag werd ‘Allah Akbar’ geschreeuwd.

De Nederlandse regering erkent dat deze RWDS nog in 2015 Nederlandse overheidssubsidie ontving, die Oxfam-Novib namens Nederland mocht toekennen.

Maar er worden door Nederland geen consequenties getrokken over een mogelijke toekomstige subsidie.
Dit omdat de RWDS zich volgens minister Koenders zou hebben “gedistantieerd” van de terroristenverering.

Wat volgens de Palestijnse officiële lezing volstrekte nonsens is (zie hieronder).
Ook distantieert RDWS zich op haar eigen website op geen enkele wijze van de verheerlijking van de terreurdaad van Baha Alyan.

Hiermee is het zonneklaar dat terroristenverering voor minister Koenders geen criterium is om subsidies aan (buitenlandse) organisaties te stoppen.
En dat Oxfam-Novib Nederlands belastinggeld mag blijven uitdelen – ook aan de meest dubieuze, foute organisaties.

De Nederlandse regering geeft hiermee een vrijbrief voor de verheerlijking van aanslagen op Israëli’s en ook Nederlanders en dus toekomstige terroristische aanslagen.

Een slechter signaal aan islamitische terroristen is op dit moment nauwelijks denkbaar.

 


 

Om elk misverstand uit te sluiten, staat hieronder hoe over het evenement werd gerapporteerd in het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit:

 

Krantenkop: “Ketting van lezers in Hebron herdenken de martelaar Alyan”

“Tientallen vrouwelijke activisten en moeders namen deel aan een keten van lezers om de martelaar [moslim die is omgekomen in de jihad tegen de ongelovigen] Baha Alyan te herdenken, ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen, 8 maart [Internationale Vrouwendag] en Moederdag, in aanwezigheid van de ouders van de martelaar.

De activiteit werd gehouden op het Ibn Rashed plein in het centrum van Hebron, door de ‘Organisatie voor de Ontwikkeling van Plattelandsvrouwen’ [RWDS] en de ‘Unie van Palestijnse werkende vrouwen’, onder de titel: ‘Zorg dat ik geen nummer word, dat vandaag telt en morgen vergeten is.’
    – Artikel in het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit – Al-Hayat Al-Jadida – op 22 maart 2016

 


 

Uiteraard leest u meer over ‘ontwikkelingssamenwerking’ die voor haatzaaien wordt misbruikt in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 88: Ontwikkelingssamenwerking.
150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies en is het bestverkopende (politieke) boek over Israël op Bol.com.

Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.