• Donderdag, 17 Oktober 2019
  • 18 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Regering Obama: ja, wij logen over de Iran deal

Maandag, Mei 23, 2016 / Last Modified: Zondag, Januari 14, 2018

Diverse bronnen, o.a. Israel Today, 23 mei 2016.

Ben Rhodes, plaatsvervangend adviseur nationale veiligheid van de Amerikaanse president Barack Obama, onthulde in een vorige week in de New York Times gepubliceerd lang interview wat vrijwel iedereen al wist: het Witte Huis van Obama loog om de goedkeuring te krijgen voor de nucleaire overeenkomst met Iran.

Het bereiken van een akkoord was belangrijker dan de gevolgen van deze handelwijze, het was belangrijker dan de realiteit van een agressief en nucleair bewapend Iran.

De kern van wat Rhodes aan de New York Times vertelde is het volgende:

“We kunnen dingen doen die het conventionele denken tarten, die AIPAC [de lobbygroep American Israel Public Affairs Committee] niet leuk vindt,’ of ‘de Israëlische regering houdt hier niet van,’ of ‘de Golfstaten willen dit niet.’ Het is de mogelijkheid van verbeterde betrekkingen met de tegenstanders. Het is non-proliferatie.”

Obama loog expliciet tegen bondgenoten en Amerikanen bij het beschrijven van de nucleaire overeenkomst.

Die zou zijn gesloten met een ‘gematigd’ Iraans regime, dat tenslotte een veel hardere regering in Teheran had vervangen. ‘Het idee dat er een nieuwe werkelijkheid in Iran was, was politiek nuttig voor de regering-Obama,’ aldus het artikel in de NY Times.

Indien Obama eerlijk was geweest over het feit, dat de basis voor het akkoord al was gelegd met de vorige onbuigzame Iraanse regering, en dat het nieuwe ‘gematigde’ regime helemaal niet zo gematigd was, dan zouden veel meer mensen dezelfde mening als Israël hebben gehad over de nucleaire overeenkomst.

Ook de voormalige Amerikaanse minister van Defensie Leon Panetta werd geïnterviewd, en deze wees op nog een leugen: het idee dat Amerika onder Obama militair geweld zou gebruiken indien Iran de overeenkomst zou schenden en een kernwapen gereed zou maken.

Rhodes is trots op de manier waarop hij de onnozele en hongerige media heeft gemanipuleerd, die meestal bestaat uit overschrijvers die voorwenden verslaggevers te zijn. Vanuit het Witte Huis geeft hij zijn “Iran vriendelijke” berichten aan de media, die staan te wachten met hun iPhones, klaar om de dagelijkse sessies en sprookjes om te zetten in feiten voor de ongeïnformeerden.
Trots dat hij zo “een echo-ruimte” had gemaakt, was hij niet in staat om zijn minachting te verbergen voor de slaafse volgelingen die zijn fictie versterken. Rhodes noemt hen “27-jarigen die letterlijk niets weten.” Zij volgen de verteller volgen, die hen de zinnen aanreikt. Interviewer Samuels toont ons dat hij ook in is voor een grap: hij wijst erop dat “Rhodes heel bedreven is geworden in het laten buikspreken van meerdere mensen tegelijk.”

Allerlei organisaties blijken daarnaast dik betaald te zijn om de boodschap van het Witte Huis te papagaaien.
Verreweg het meeste ging naar J-Street, een extreem-linkse Joodse ‘vredes’organisatie, bijna 600.000 dollars.

Slechts enkele dagen na deze onthullingen meldde het Iraanse nieuwsagentschap Tasnim, dat Iran onlangs een nieuwe ballistische raket voor middellange afstand heeft getest die nauwkeurig elk punt in Israël kan treffen.

En een commandant van de Iraanse Revolutionaire Garde meldde daarop trots dat Iran Israël “binnen 8 minuten kan vernietigen”.

 

Meer over het Iraanse atoomprogramma:


 

Uiteraard leest u meer over de atoombom in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 7: Atoombom.
150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies en is het bestverkopende (politieke) boek over Israël op Bol.com.

Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.