• Donderdag, 17 Oktober 2019
  • 18 Tishri, 5780

Likoed Nederland

PLO en IS vlaggen verboden bij Eurovisie songfestival

Dinsdag, Mei 10, 2016 / Last Modified: Dinsdag, Mei 17, 2016

Gebaseerd op artikelen van Brabosh en Israelity, 10 mei 2016.

PLO-ISIS en PLO vlaggen

Eurovision heeft het tonen van een reeks vlaggen verboden, onder andere van de twee islamitische (soennitische) Arabische terreurorganisaties PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie) en Islamitische Staat.

Beide terreurorganisaties hebben met elkaar gemeen dat allebei geweld en terreur gebruiken onder de vlag van Islam. Beide terreurgroepen streven – zie de handvesten van de PLO, Hamas en Fatah – de vernietiging van de Joodse Staat Israël na.

De Palestijnse PLO-vlag wordt officieel gebruikt als vlag van ‘Palestina’ sinds de oprichting van de Palestijnse ‘staat’ in 1988 en is de facto de vlag van de Palestijnen sinds de oprichting van de PLO in 1964.

De Russische geheime dienst KGB lanceerde toen het denkbeeld dat er zoiets zou bestaan als een Palestijns volk, zodat er ook een vlag moest komen.

De KGB was daarin trouwens weinig creatief; het nam de vlag van het oostelijk gedeelte (Jordanië) van het aan de Joden toegezegde mandaatgebied Palestina, en de enige verandering was dat het daar een sterretje afhaalde:

 

vlag JordanieDe vlag van Jordanië

 
Zoals verwacht kon worden zijn de Palestijnen niet erg te spreken over het verbod van de PLO vlag.

Vooral de vergelijking tussen de PLO en IS zit hen niet lekker.

Voor de PLO zijn hun terreurbewegingen zoals Hamas, Al Fatah, Islamitische Jihad, PFLP-GC (dat in Syrië deelneemt aan de gevechten), geen terreurgroepen maar ‘verzetsorganisaties’.

Saeb Erekat, topman van de Palestijnse Autoriteit, schreef een boze brief naar de organisatoren van Eurovisie waarin hij onder meer verontschuldigingen eist van de organisatie omwille van het feit dat de PLO terecht in dezelfde zak wordt gestopt als ISIS. Erekat schreef namens de Palestijnse Autoriteit dat:

“Uw besluit om de vlag van ‘Palestina’ te bannen, een land dat wordt erkend door 138 wereldnaties en een waarnemende status heeft in de Verenigde Naties, is discriminerend en een ernstige belediging jegens onze natie. De wedstrijd vindt plaats in Zweden, het eerste westerse land van de Europese Unie dat ‘Palestina’ als een staat erkende.”

De Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) is onder de naam ‘Palestina’ ook één van de 22 leden van de Arabische Liga waarvan geen enkele lidstaat deelneemt aan Eurosong. Zoals bekend heeft de Arabische Liga na het einde van de Zesdaagse Oorlog van juni 1967 dat een zware afgang werd voor de Arabische buurlanden van Israël, op 1 september 1967 in Khartoem, Soedan, een cordon sanitair afgekondigd tegen Israël.

Dit is tot op vandaag van kracht en bekend als de drie keer Neen van Khartoem: geen erkenning van Israël, geen onderhandelingen met Israël en nooit vrede met Israël.

Eurovision organiseert onder meer jaarlijks het Songfestival. De 61ste editie van het Songfestival vindt dit jaar plaats in Stockholm in Zweden. De halve finales grijpen plaats op 10 en 12 mei, de finale op 14 mei 2016. 43 landen nemen eraan deel, waaronder Australië, Georgië, België, Nederland en Israël. Israël neemt al sinds 1973 deel aan Eurosong en heeft deze liedjeswedstrijd al drie keer gewonnen (in 1978, 1979 en 1998).

Arabische landen zouden mee mogen doen, maar doen dit niet vanwege bovengenoemde drie nee’s van Khartoem:
Tunesië trok zich in 1977 terug, toen het erachter kwam dat Israël meedeed.
Alleen Marokko deed één keer mee, in 1980, omdat Israël toen niet meedeed omdat het viel op een dag van nationale rouw.
In 2005 leek het er lange tijd op dat Libanon zou meedoen. Ze hadden hun inzending al gekozen, maar werden kort voordat het festival plaatsvond gediskwalificeerd. Dat omdat de Libanese staatstelevisie de organisatie van het festival ‘niet garanderen’ dat ze de Israëlische inzending zouden uitzenden, omdat Israël niet erkend wordt door Libanon …
 

 


 

Uiteraard leest u meer over het feit dat er al een Palestijnse staat is in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 98: Palestijnse staat ontbreekt.
150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies en is het bestverkopende (politieke) boek over Israël op Bol.com.

Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.