• Dinsdag, 17 September 2019
  • 17 Elul, 5779

Likoed Nederland

Het museum van de Palestijnse geschiedenis is helemaal leeg!

Zondag, Mei 22, 2016 / Last Modified: Donderdag, Mei 26, 2016

Artikel in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’, 22 mei 2016.

Palestine museum
De New York Times schrijft over het splinternieuwe museum van de Palestijnse geschiedenis:

“Wanneer het Palestijnse museum dat 24 miljoen dollar heeft gekost opent, zal het bijna alles hebben: een prachtige, eigentijdse nieuwbouw; enorme ambities om Palestijnse kunst te vieren, geschiedenis en cultuur; een amfitheater en een terrasvormige tuin.

Het enige wat mist, is iets om tentoon te stellen!

President Mahmoud Abbas van de Palestijnse Autoriteit en andere hoogwaardigheidsbekleders zullen naar verwachting de openingsceremonie bij te wonen, maar een woordvoerster bevestigd dat ‘er geen enkel voorwerp in het museum zal worden ten toon gesteld.’

Omar al-Qattan, de voorzitter van het museum, zei dat de Palestijnen ‘zo een behoefte hadden aan positieve energie’ dat zij het waardevol vinden om zelfs een leeg gebouw te openen. ‘Symbolisch gezien, is het cruciaal,’ zei hij, om daarna toe te geven dat een expositie ‘het spannend zou maken’.

De woordvoerster zei dat de plechtigheid alleen diende om de voltooiing van het gebouw te vieren. Ze zei dat het open zou gaan voor het publiek en kosteloos toegankelijk zou zijn vanaf 1 juni, maar dat het is onduidelijk is wat er dan te zien zal zijn.”

Wat kan je ook met een dergelijk museum , als er nog nooit een Palestijnse staat geweest is en zelfs het Palestijnse volk pas in 1964 bedacht is door de Russische geheime dienst, de KGB?

En als de bekendste Palestijnse ´producten´ de Qassam terreurraket, de vliegtuigkaping en de zelfmoordaanslag zijn?

Aan de andere kant is dit museum dus wel een uitstekend symbool voor de Palestijnse zaak: van alles propaganda willen maken (zelfs als het daar niet geschikt voor is, zoals Palestijnse geschiedenis), grootheidswaanzin en de formidabele geldverspilling van buitenlandse hulpgelden.

 


 

Uiteraard leest u meer over de pas kort bestaande wens voor een Palestijnse staat in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 100: Palestijnse staat wens.
150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies en is het bestverkopende (politieke) boek over Israël op Bol.com.

Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.