• Zondag, 17 November 2019
  • 19 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Boycotbeweging niet voor mensenrechten maar tegen Israël

Donderdag, Mei 26, 2016 / Last Modified: Dinsdag, Mei 31, 2016

Door Ami Horowitz, Israel Today, 26 mei 2016.

sperry

De Amerikaanse journalist en Joodse activist Ami Horowitz richtte zich op de BDS (anti-Israël boycot).
Hij bracht de schandalige dubbele normen van deze Boycot, Desinvestering en Sancties-beweging aan het licht.

BDS valt Israël aan in de naam van wat het de ‘mensenrechten’ noemt, maar tegelijkertijd negeert het veel grotere humanitaire crises in de wereld, en praat die veelal goed.

Zoals zoveel anderen twijfelde Horowitz eraan of de BDS-ers wel zo toegewijd zijn aan werkelijke mensenrechten, wat erop wijst dat ze in plaats daarvan alleen maar anti-Israël zijn. Om dat aan te tonen reisde Horowitz naar Ierland, dat hij als de bakermat van de BDS-beweging omschreef. En de mensen waarmee hij sprak stelden hem niet teleur.

Hij deed zich voor als vertegenwoordiger of verkoper voor nepbedrijven in plaatsen zoals Iran, Soedan en Noord-Korea en sprak op bijna komische manier zeer openhartig over de verschrikkelijke werkomstandigheden daar.

Toch kreeg Horowitz alleen maar goedkeuring van deze ondernemers, die vurig de Joodse Staat boycotten.

 

 


 

Uiteraard leest u meer over de destructieve aard van de boycotbeweging in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 15: Boycot.
150 Palestijnse fabels
Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies en is het bestverkopende (politieke) boek over Israël op Bol.com.

Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.