• Donderdag, 17 Oktober 2019
  • 18 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Loopt de Palestijnse terreurgolf ten einde?

Donderdag, April 14, 2016 / Last Modified: Zondag, April 17, 2016

Door Elder of Ziyon. Bewerking en vertaling: Brabosh, 10 april 2016.Palestijnse terreurgolf maart 2016

Het aantal aanslagen in Israël is voor de vijfde opeenvolgende maand gedaald sinds de terreurgolf in oktober is begonnen.

Terwijl het natuurlijk vreselijk klinkt om te zeggen dat het weer bijna ‘normaal’ is, was in feite de maand maart de rustigste maand sinds de Palestijnse president Mahmoud Abbas zijn volk in september ophitste tegen de Joden voor het vreedzaam bezoeken van de Tempelberg.

Dit maakt dat de laatste drie maanden het aantal aanslagen is gedaald vergeleken met die in augustus voor het opruien van de Arabieren tot geweld jegens Joden begon.

Het lijkt erop dat de ‘Al Quds Intifada‘ begint op te drogen, ondanks de inspanningen van de Palestijnse media om de stroom aanslagen aan de gang te houden.

In werkelijkheid is het aantal aanslagen in maart het laagste aantal sinds juli, zoals de grafiek hierboven aantoont.

Uiteraard zal het feit dat nog maar weinig Palestijnse aanslagplegers het kunnen navertellen wegens uitgeschakeld door de ordehandhavers, gewond zijn of voor vele jaren achter de tralies zitten in een Israëlische cel, ongetwijfeld kandidaat terroristen hebben afgeschrikt om in de voetsporen van hun illustere voorgangers te stappen.

Het maandelijkse rapport voor maart 2016 van Shin Bet maakt de balans op:

  • Tijdens een terreuraanslag in maart werd een buitenlander gedood (de 28-jarige Amerikaanse toerist Taylor Force werd op 8 maart in Jaffa doodgestoken) en werden 26 anderen gewond, waarvan 9 werden gewond in de hierboven genoemde messenaanval in Jaffa.

Onder de niet-dodelijke slachtoffers bevonden zich 13 burgers en 13 ordehandhavers (politieagenten, grenspolitie, soldaten e.a.):

  • 17 mensen werd gewond tijdens aanvallen met messen;
  • 6 mensen werden met kleine vuurwapens beschoten (1 burger in Jeruzalem en 5 ordehandhavers in Judea & Samaria);
  • 2 ordehandhavers in run-over aanslagen (opzettelijk omver rijden met een voertuig) in Judea;
  • 1 burger tijdens een poging tot aanslag in Samaria.

 

  • Het gebied van Jeruzalem en in Judea & Samaria: de meeste aanslagen die werden uitgevoerd in maart (92 van de 117 aanslagen) gebeurden in de vorm van brandbommen (in februari 116 van de 149).

 

  • Vanuit de Gazastrook waren er 4 aanvallen: 2 raketten werden afgevuurd; 2 keer werd er met lichte wapens gevuurd.

 


 


 

Uiteraard leest u meer over de Palestijnse steun voor terroristische moordenaars in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 112: Terroristen.150 Palestijnse fabels

Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies. en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.