• Vrijdag, 24 Mei 2019
  • 19 Iyyar, 5779

Likoed Nederland

De kromme meetlat van D66

Dinsdag, April 19, 2016 / Last Modified: Vrijdag, Januari 12, 2018

Opinie artikel van Likoed Nederland op Jonet.nl, 19 april 2016.

Op het partijcongres van D66 is een motie aangenomen dat Nederland het associatieverdrag met Israël zou moeten opzeggen vanwege ‘mensenrechtenschendingen’.

Is dit hetzelfde D66 dat nog maar twee weken geleden een grote voorstander was van een associatieverdrag met de Oekraïne, een door en door corrupt land in burgeroorlog?

Terwijl Israël een baken is van mensenrechten in haar regio. Vrijheid van meningsuiting, persvrijheid, stemrecht, rechtszekerheid, gelijke rechten voor vrouwen, homo’s en minderheden, bescherming van vrouwen tegen onderdrukking, eerwraak en vrouwenbesnijdenis. Het is allemaal ongekend in die regio.

Dat is voor iedere oprechte democraat te zien.

Voor wie ziende blind is – blijkbaar de meerderheid van de stemmers op het D66 congres – is er ten overvloede het onafhankelijke onderzoek van de internationale mensenrechtenorganisatie Freedom House.
Deze gaat elk jaar na hoe het staat met de vrijheid in een land. Van de circa dertig landen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika scoort Israël ook in de meting van 2016 weer verreweg het beste. Het is het enige land – naast Tunesië – dat volledige vrijheid voor haar burgers kent, met 80 van de 100 mogelijke punten. Een rapportcijfer 8 dus. Een uniek cijfer voor een land dat zich bevindt in een regio vol (islamitisch gefundeerd) geweld.

Oekraïne waar D66 zo graag een associatieverdrag mee wil, krijgt maar 61 punten en wordt daarmee als ‘gedeeltelijk vrij’ gekwalificeerd. Turkije, waar de EU al een associatieverdrag mee heeft en dat Noord-Cyprus bezet en etnisch zuivert, krijgt een zware onvoldoende met 43 punten.
Nog slechter doet Marokko het met 41 punten. Marokko bezet bovendien de Westelijke Sahara. Denk maar niet dat 98% van de Sahara-bevolking zelfbestuur heeft, zoals de Palestijnen.
Andere landen met een associatieverdrag met de EU scoren een nog zwaardere onvoldoende op het gebied van vrijheid en mensenrechten, zoals Algerije (35 punten) en Egypte (27 punten).

Toch wil het D66 congres alleen het associatieverdrag met Israël opzeggen.

Israël wordt door D66 overduidelijk een andere maat genomen dan vele andere landen.

D66 is een groot voorstander van de Europese Unie en die heeft zich duidelijk uitgesproken over wat er aan de hand is als Israël aan andere standaarden wordt gehouden dan andere landen.
In de door de Europese Unie opgestelde definitie betreffende antisemitisme staat dat antisemitisme zich onder andere manifesteert door:

“Het meten met twee maten, door een handelswijze te eisen die niet wordt verwacht of geëist van enige andere democratische natie.”
(“Applying double standards by requiring of it a behavior not expected or demanded of any other democratic nation.”)

Duidelijke zaak.

 

Freedom house 2016Freedom house 2016

 


 

Uiteraard leest u meer over het Arabische antisemitisme in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 3: Arabisch antisemitisme.150 Palestijnse fabels

Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies en is het bestverkopende boek over Israël op Bol.com.

Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.