• Zondag, 25 Augustus 2019
  • 24 Av, 5779

Likoed Nederland

VN getuigt van het goede leven op de Westbank

Donderdag, Januari 28, 2016 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Artikel in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’, januari 2016.

U hebt wellicht gehoord van de rapportages van de VN organisatie speciaal en alleen voor Palestijnen, de UNWRA.
Die schetsen erbarmelijke levensomstandigheden van de Palestijnen.

Palestijnen zouden onmetelijk lijden onder gebrekkige huisvesting, watertekorten, zich niet kunnen verplaatsen door oneindig veel Israëlische wegversperringen, een armoedig bestaan lijden enz. enz.

Iedereen die zelf eens rond gekeken heeft op de Westbank, weet wat voor fabels dit zijn (die natuurlijk al ontkracht worden in het boek van Likoed ‘150 Palestijnse fabels’).

Maar nu blijkt ook de UNRWA op hun site zelf te bevestigen dat het allemaal leugens zijn!
UNRWA noemt de Westelijke Jordaanoever een uiterst aantrekkelijke plek om te wonen, die beschikt over alle voorzieningen die een mens maar kan wensen.
Van de websitepagina van UNRWA waarin nieuw personeel wordt geworven:

“Jeruzalem is een gezinsvriendelijk standplaats.

Openbaar vervoer is ruim beschikbaar op de Westelijke Jordaanoever. Bewoners kunnen bussen, taxi’s of hun privé-auto’s gebruiken bij het woon-werkverkeer naar de verschillende locaties op de Westelijke Jordaanoever, die over het algemeen gemakkelijk bereikbaar zijn.

Een toenemend aantal cafés, restaurants en hotels hebben draadloos internet.

In het algemeen is het wonen voor internationale medewerkers op de Westelijke Jordaanoever een bijzondere ervaring. Het omvat vele hoogtepunten, waaronder de vriendelijkheid en vrijgevigheid van de mensen en de ongelooflijke hoeveelheid te verkennen plaatsen van historische en religieuze betekenis.

Deze standplaats staat bekend om zijn toegang tot alle moderne faciliteiten, zoals winkelcentra, sportscholen en zwembaden in Jeruzalem en Ramallah.

Er zijn ook veel cafés en bars die speciale menu’s in een fantastische sfeer bieden.”

Het is dus duidelijk dat de VN-UNRWA glashard liegt met al haar rapporten over de moeilijke levensomstandigheden op de Westbank.

Het geeft op bovengenoemde site toe dat vervoer geen probleem vormt, moderne voorzieningen en luxe overal beschikbaar zijn, net als vele zwembaden.

Maar ja, UNRWA moeten wel liegen natuurlijk. Want hoe kom je anders aan de twee miljard dollar per jaar – betaald door de belastingsbetalers in het Westen?

Die twee miljard dollar zijn hard nodig om de VN-medewerkers dit (belastingvrije) luxeleventje op de Westbank te bieden.

 


 

Uiteraard leest u meer over de kwalijke rol van de VN-UNRWA in het recent verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 125: VN-UNRWA.

150 Palestijnse fabels

Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ kreeg al lovende recensies.
Het is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

 

-- Reacties gesloten.