• Dinsdag, 15 Oktober 2019
  • 16 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Lovende recensies voor 150 Palestijnse fabels

Zondag, December 20, 2015 / Last Modified: Maandag, April 9, 2018

Gedeelten uit diverse recensies.

150 Palestijnse fabels

De eerste recensies voor het boek van Likoed Nederland ‘150 Palestijnse fabels’ zijn ontvangen en deze zijn zeer positief.

Het CIDI schrijft:

“Het boek is een handig naslagwerk: het behandelt – en ontzenuwt – systematisch 150 veel gehoorde beschuldigingen tegen (Joden en) Israël.
De opzet is mooi en handig.

De ‘fabels’ zijn alfabetisch gerangschikt op steekwoord, zodat je ze snel kan opzoeken in de inhoudsopgave. Elke ‘fabel’ is een afgerond hoofdstuk met het steekwoord als titel. Daaronder staat dan schuingedrukt de fabel die erin wordt behandeld. ….

De meeste ‘Palestijnse fabels’ berusten op regelrechte, soms bizarre leugens. ….

Dit is niet een boek om van voor tot achter uit te lezen, maar de makers weten waar zij het over hebben en wij troffen er geen leugens of onjuistheden van de auteurs in aan.

Alleen al het feit dat er nu 150 van deze fabels verzameld en benoemd zijn in één boek is een verdienste van de makers.

Het is niet niets om te zien wat voor onzinnigheden over Israël (soms over Joden) breed verspreid worden via internet en keer op keer herhaald.

Dit boek helpt ook om ze gemakkelijk te herkennen.

Vergis je niet: veel van die fabels, zo niet alle, worden door de vele duizenden die ze steeds weer onder ogen krijgen als vaststaande feiten aangenomen. Het is hun waarheid.

Het is de basis voor een emotionele identificatie met de Palestijnen en het voedt de haat tegen de boosdoeners die hen ‘dit allemaal aandoen’. Bij mensen die zo ver zijn, heeft argumenteren meestal geen zin.

Maar wie ertegenin wil gaan om te voorkomen dat anderen zo ver komen, kan de fabels hier opzoeken. Ze zijn herkenbaar aangeduid en gemakkelijk te vinden.”

 

Apartheid
Fabel: Israël is een apartheidsstaat.
Feit: Moslims en Joden leven door elkaar.
Foto: De trein van Jeruzalem naar Tel Aviv.

De website ‘Veren of Lood’ schrijft:

“In het onlangs verschenen boek ‘150 Palestijnse fabels’ komen de meest geuite beschuldigingen en leugens aan het adres van Israël aan bod. Of de stenen gooiende en hals afsnijdende terroristische moordenaars met een boek bereikbaar zijn, is uiterst twijfelachtig.

Maar journalisten, opiniemakers, docenten en politici in het westen bereiken, die uit luiheid (?) of obsessie met Israël en Joden steeds weer herhaalde leugens en verdraaiingen overnemen of slikken als zoete koek, dat moet mogelijk zijn.  ….

Die aantijgingen zijn vals, of verdraaid, of louter projectie. Ook blijkt dat de Palestijnen het zelf doen, zoals het vernietigen van Joodse en christelijke heilige plaatsen. ….

Ondanks de enorme hoeveelheid fabels en leugens is het toch een compleet overzicht van alle genres, variërend van beweerde seksuele intimidatie door Joodse vrouwen van moslim mannen, via een compleet historisch overzicht van meer dan 3000 jaar en de kwestie Jerusalem, tot BDS en de apartheid leugen en de “nieuwe nazi’s” legende. ….

Het boek behandelt 150 van de duizenden fabels die er in het Midden-Oosten zijn. Sprookjes en het Midden-Oosten horen bij elkaar, maar het ernstige is dat deze sprookjes in het westen worden overgenomen. Het boek bestaat uit 150 afgeronde artikelen waardoor het dus ook geschikt is als naslagwerk.

Dit boek mag dan ook op geen enkele redactie ontbreken, het zou verplichte kost moeten worden op scholen voor journalistiek.”

 

Boekenbloggenderwijs schrijft:

“Veel van deze fabels domineren de publieke opinie. Op een scherpe wijze verwijst Tom S. van Bemmelen dit naar het rijk der fabelen.
Dat de auteurs een zeer scherpe pen hebben blijkt wel wanneer men schrijft over de Palestijnse fabel die zegt dat er vrede in het Midden – Oosten komt wanneer het Arabisch- Israëlische conflict zou zijn opgelost.

“De grote problemen, zoals onderdrukkende regimes, ontbreken van mensenrechten, strijd tussen soennieten en sjiieten, moslimfundamentalisme, Jihadisme, onderdrukking van minderheden en vrouwen, zwak onderwijs, zwakke economische structuur enzovoort, hebben niets of weinig met de wereld buiten het Midden-Oosten te maken. (…) Er werden dus circa 250 keer meer moslims gedood door islamitisch geweld dan in het conflict met Israël.
Dat brengt ons bij het belangrijkste punt bij deze fabel: je moet wel heel blind zijn om nu nog niet in te zien dat het de islamitische haat en moordzucht tegen mensen van een ander geloof is die het hele Midden-Oosten en Noord-Afrika kapot maakt.”

Met zo’n scherpe pen zijn de meeste onderwerpen beschreven.

De 150 onderwerpen zijn op alfabetische volgorde in het boek gedrukt. Op deze wijze is het boek eenvoudig als naslagwerk te gebruiken. Verder zijn de teksten vrij kort en duidelijk beschreven. Bij ieder hoofdstuk worden afbeeldingen of citaten geplaatst die de lezer zelf kan controleren.

Het doel van dit boek is om een beter begrip te krijgen van het conflict tussen de Arabieren en Israël.
Daar is Van Bemmelen daar zeker in geslaagd.”

Lees ook: Wetenschappelijk instituut: boek ‘150 Palestijnse fabels’ is betrouwbaar en noodzakelijk, Gevaarlijke sprookjes, ‘150 Palestijnse fabels’ is een goed werkend tegengif en de unaniem positieve reacties van lezers.


Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.Meer over ‘150 Palestijnse fabels’:

-- Reacties gesloten.