• Donderdag, 14 November 2019
  • 16 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Israël gezonder en beter voor kinderen dan Nederland

Woensdag, December 23, 2015 / Last Modified: Zondag, December 27, 2015

Door Israel Today, 23 december 2015.

Gan-Samuel_-_Children_in_the_playground

Israël is het enige land in het Midden-Oosten dat de top-tien haalt van een onderzoek naar de gezondste landen, met een zesde plaats wereldwijd.

Bovenaan de lijst staat Singapore, Italië komt op de tweede plaats, gevolg door Australië, Zwitserland en Japan. Na Israël volgen Spanje (7), Nederland (8), Zweden (9) en Duitsland (10).

Het mediabedrijf Bloomberg heeft samen met de Britse krant The Independent internationale gezondheidsgegevens beoordeeld. Aan de hand van informatie van de Verenigde Naties, de Wereldgezondheidsorganisatie en de Internationale Bank voor Wederopbouw werden in totaal 145 landen vergeleken.
De ranglijst werd gemaakt met behulp van een puntensysteem voor positieve en negatieve indicatoren van gezondheid. Daarbij werd o.a. gekeken naar de levensverwachting, het percentage rokers bij jongeren en de vaccinatiegraad.

 

Vierde plek kindvriendelijkheid

Je zou het niet direct verwachten van een land dat dagelijks wordt bedreigd, maar Israël staat op de vierde plaats van beste landen om kinderen in op te voeden.

De enquête werd gehouden door InterNations, een organisatie die buitenlanders helpt om zich thuis te voelen in het land waar ze tijdelijk werken. Uit de enquête blijkt dat Israël een van de meest gezinsvriendelijke landen ter wereld is.
Oostenrijk loopt voorop, gevolgd door Finland en Zweden en dan Israël.

De vragen van de enquête die in meer dan veertig landen werd gehouden, gaan over kinderverzorging, opvoeding en over het leven als buitenlandse werknemer in het algemeen. InterNations keek vooral naar de behandeling van gezinnen met kinderen, hun gezondheid en veiligheid, of de kinderen gelukkig zijn en of de ouders zelf tevreden zijn.

Meer dan zestig procent van de in Israël ondervraagde mensen wilde het liefst voor altijd in Israël blijven, terwijl het internationale gemiddelde bij dezelfde vraag slechts op vijfentwintig procent lag.

Zesentwintig procent was niet alleen in Israël komen wonen vanwege het werk, maar tevens uit idealisme of uit religieuze overwegingen (zestien procent). Voor hen is de Joodse opvoeding van de kinderen de belangrijkste factor. Maar ook veel niet-Joden lieten weten dat ze Israël een gezinsvriendelijk land vinden.

De ondervraagden gaven hun mening over een breed scala van onderwerpen. Het ging niet alleen over veiligheid en inkomsten, maar ook over alledaagse onderwerpen, zoals de mogelijkheid om nieuwe vrienden te maken. ‘Israël scoort minder goed als het gaat om onderwerpen als de kosten voor levensonderhoud. Men is zich goed bewust van de negatieve kanten van een leven in dit land. Alle plussen en minnen bij elkaar opgeteld, komen de meeste expats dan ook weloverwogen tot een positief eindoordeel.’

Met andere woorden: de open en warme sociale sfeer in de Joodse staat is zo positief, dat de negatieve aspecten van een leven in dit land, ertegen wegvallen. Dit leidt ertoe dat Israël op de vierde plaats is beland van meest kind- en gezinsvriendelijke landen.

 


Uiteraard leest u meer over hoe de werkelijkheid in Israël heel anders is dan de media het doen voorkomen in het boek ‘150 Palestijnse fabels’, in fabel 114: Toerisme.

Het boek ‘150 Palestijnse fabels’ is in Nederland met een kleine korting te bestellen bij Likoed Nederland, inclusief bezorgen:150 Palestijnse fabels

Maak 19,50 over op NL10INGB0004356789 t.n.v. Likoed Nederland en stuur een mail naar info@likoed.nl om het verzendadres door te geven.

-- Reacties gesloten.