• Donderdag, 21 November 2019
  • 23 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Moefti gaf Hitler advies over Holocaust

Zondag, Oktober 25, 2015 / Last Modified: Woensdag, Oktober 28, 2015

Door dr. Wolfgang G. Schwanitz. Vertaling: “Wachteres” voor E.J. Bron, 25 oktober 2015.

Grootmoefti Hoesseini met zijn idool Adolf HitlerGrootmoefti Hoesseini met zijn idool Adolf Hitler

De bekende ‘Middle East Forum’ wetenschapper Dr. Wolfgang G. Schwanitz reageert op kritiek die de Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft gekregen.
Schwanitz, een vooraanstaand expert op het gebied van de banden die er zijn tussen de nazi’s en de radicale islamieten, zegt dat al-Hajj Amin al-Husaini een grote rol speelde in de beslissing om de Joden van Europa uit te roeien.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zich kritiek op de hals gehaald door zijn opmerkingen over de rol van al-Hajj Amin al-Husaini, de Grootmoefti van Jeruzalem, in verband met het bedenken en het uitvoeren van de Holocaust. Sterker nog, hoge nazi-medewerkers hebben bevestigd dat al-Husaini een van de aanstichters van de genocide was. In zijn Damascus-memoires gaf de moefti toe dat hij Hitler en andere vooraanstaande nazi’s adviseerde en dat hij volledig op de hoogte was van de massamoord die zich aan het voltrekken was.

De ‘Middle East Forum’ geleerde, historicus en schrijver Wolfgang G. Schwanitz voegde eraan toe:

“Het is een historisch feit dat de Grootmoefti van Jeruzalem, al-Hajj Amin al-Husaini, wiens samenwerking met Adolf Hitler een belangrijke rol in de Holocaust speelde, een medeplichtige was. Hij was de belangrijkste adviseur buiten Europa in het proces om de Joden van Europa te vernietigen.”

Hoewel Schwanitz niet eerder had gehoord over de dialoog tussen Hitler en al-Husaini, waar Netanyahu het over had, zegt hij dat het absurd is om de rol die al-Hajj Amin al-Husaini, een oorlogsmisdadiger, heeft gespeeld in het aanmoedigen en aandringen van Hitler en andere leidende nazi’s om het Europese Jodendom uit te roeien, te negeren.

Volgens de meest vooraanstaande expert op het gebied van de banden tussen de nazi’s en de radicale islamieten is er veel bewijs dat het primaire doel van al-Husaini was om alle vluchtwegen uit Europa [voor de Joden] te blokkeren. Hij oefende druk uit op Hitler om de laatste deuren van een brandend huis dicht te slaan.

In hun boek uit 2014: “Nazi’s, islamisten, en het ontstaan van het moderne Midden-Oosten”, uitgegeven door Yale University Press, verdiepen Schwanitz en co-auteur Barry Rubin zich in de hechte banden tussen Hitler en de grootmoefti:

Tijdens hun bijeenkomst [op 28 november 1941], rondden Hitler en al-Husaini de overeenkomst met betrekking tot de Joodse genocide in Europa en het Midden-Oosten af en onmiddellijk daarna gaf Hitler het bevel tot voorbereiding van de Holocaust. De volgende dag kregen dertien nazi’s uitnodigingen voor de Wannsee-conferentie, waar een aanvang werd gemaakt met het organiseren van de logistiek voor deze massamoord.

Het veelgeprezen boek onderzocht ook de inspanningen van de grootmoefti om te voorkomen dat de Europese Joden toevlucht zouden [kunnen] vinden in het land dat later Israël zou worden:

En aangezien alle Europese Joden, die de gelegenheid kregen om Europa te verlaten, later naar Palestina zouden kunnen gaan, maakte al-Husaini duidelijk dat als Hitler de moslims en de Arabieren als bondgenoten wilde hij de Europese uitgangen voor de Joden moest sluiten.
Tegelijkertijd zeiden al-Husaini en de Arabische heersers ook tegen Groot-Brittannië dat, als het wilde dat de Arabieren en de moslims geen vijanden zouden worden, de toegang tot Palestina voor alle Joden moest worden afgesloten.
Door op beide fronten succes te boeken, heeft al-Husaini tweemaal bijgedragen aan de Holocaust, direct en vanaf het begin.

Gerelateerd

-- Reacties gesloten.