• Zondag, 20 Oktober 2019
  • 21 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Amnesty: niet geloofwaardig meer

Maandag, Juli 13, 2015 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Door MS, WAAR, 13 juli 2015.

travesty intlAmnesty heeft een naam op te houden, maar laat zich nu weer leiden door Israëlhaat.

Het heeft de wetenschapper Donatella Rovera een rapport laten maken over betrouwbaarheid van ooggetuigen van oorlogsdaden. Donatella beschreef dat mensen vaak de richting van inslagen niet konden vaststellen en dus ook niet of de inslag van vijandelijk of eigen vuur kwam. Bovendien beschreef zij de angst van Gazanen voor represaille van Hamas als ze onwelgevallige informatie zouden geven en vond ook valse informatie.

Belangrijke informatie voor Amnesty, zou je zeggen. Maar neen, deze bevindingen zijn verder nooit gebruikt, maar in een diepe la gesmeten.

Anders valt niet te verklaren hoe het mogelijk is dat Amnesty doorgaat onbetrouwbare rapporten te blijven publiceren die gespeend zijn van enige militaire kennis en afgaan op gefabriceerde informatie.

Nu heeft Amnesty het helemaal bont gemaakt. Ze hebben een kaart en video gemaakt op grond van interactieve grafics en digitale technologie in plaats van substantiële fact-finding. Het zogenaamde Gaza Platform, toont Israelische aanvallen gedurende de laatste Gaza-oorlog zonder enige aanduiding van Hamas-installaties van raketbases (nota bene vanuit scholen en ziekenhuizen), zonder enige aanduiding van de raketten op Israël, zonder aan te geven hoe Hamas zich tussen burgers verstopte.

De geleverde video is volledig gemanipuleerd door Amnesty.

Zo bekritiseert Amnesty het zogenaamde Roof Knocking van Israël (waarschuwing aan bewoners dat een gebouw doelwit is van een aanval, zodat ze tijdig het pand kunnen verlaten).

Amnesty klokt zogenaamd de tijd tussen de waarschuwing en de aanval en vindt 1 minuut en 9 seconden. In werkelijkheid blijk de tijd 5 minuten te zijn en bij andere gebouwen zelfs 15 minuten.

De New York Daily News meldt naar aanleiding van Amnesty`s leugen dat “Samir Nofal in het huis woonde met een niet bekend aantal familieleden en dat iedereen, ook zijn buren, in staat was op tijd het gebouw te verlaten en dat niemand gewond of gedood was”.

Deze “Amnesty-manier” van fact-finding kwam tot stand met medewerking van Ngo’s als Al Mezan en Palestinian Center for Human Rights.

Allemaal zeer deskundig, niet in militaire situaties of oorlogsrecht, maar in eenzijdige informatie en Israelbashing.

Aanvulling Likoed Nederland: ooit begonnen als nuttige organisatie voor politieke gevangenen in dictaturen, is Amnesty nu een club van ultra-links, die niets liever doen dan juist democratieën veroordelen. Zo werd Nederland veroordeelt vanwege het asielbeleid en België vanwege het burka-verbod.
Maar Israël en de Joden zijn helemaal het speerpunt. Zo weigerde Amnesty Engeland dit jaar om actie te ondernemen tegen antisemitisme – waar het wel actie nodig vond tegen ‘islamofobie’.

En er zijn veel meer doden gevallen in Jemen en in Syrië – zelfs honderd maal zo veel – dan in Gaza.
Maar reken er maar niet op dat Amnesty daarover een website en video ontwikkelt.

 

NB Een uitgebreidere analyse van de leugens van Amnesty over Israël – van slechts één week ! –  kunt u vinden bij de (Engelstalige) blog van Elder of Ziyon:

Over de langere historie van de anti-Israël houding van Amnesty, zie de site van Vergadering.nu, in de middenkolom onder ‘Amnesty’.

 

samoudNog een omgekomen ‘burger’

-- Reacties gesloten.