• Donderdag, 17 Oktober 2019
  • 18 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Mensenrechtenorganisaties eisen afschaffing bewaking van Joodse instellingen

Zondag, Mei 10, 2015 / Last Modified: Vrijdag, Januari 12, 2018

Door Brabosh, 10 mei 2015.

Drie Belgische ‘mensenrechten’-organisaties, het CNAPD, de Ligue des droits de l’Homme en Vrede vzw startten op 5 mei 2015 een juridische procedure op tegen de aanwezigheid van militairen in de straten.

Deze procedure wordt ingeleid en bijgestaan door Progress Lawyers Network (PLN). Zij willen hiermee ageren tegen wat zij heten de “normalisering van de militaire aanwezigheid”. Voor de CNAPD, de Liga van de Mensenrechten en Vrede vzw is deze aanwezigheid verontrustend, verwerpelijk en illegaal.

Begin dit jaar haalde advocaat Raf Jespers van de Progress Lawyers Network (PLN) uit naar wat hij noemde “het veiligheidstheater na 7/1“, dus de aanslag op Charlie Hebdo begin januari van dit jaar, en tegen een rits antiterreurmaatregelen die door de EU ministers werden goedgekeurd. “Een aanval zoals die op de redactie van Charlie Hebdo is bijna onmogelijk om te voorkomen”, schreef Raf Jespers.
Opvallend is dat enkel de aanslag op de kantoren van Charlie Hebdo wordt vermeld, maar nergens op de Hyper Cacher, twee dagen later en eveneens in Parijs, aanslagen die overigens door de terroristen werden gecoördineerd.

Opmerkelijk is tevens dat nergens in de berichtgeving van de vier geciteerde progressieve organisaties omtrent hun actie “zonder soldaat straat” de oorzaak en het voorwerp van militairen in de straat wordt vermeld: de Jodenhaat en het opkomend antisemitisme in het bijzonder onder moslims in Europa en in België.
Die resulteerden in bloedige aanslagen in België (Brussel 24 mei 2014; vier doden, waarvan 2 Joden), de aanslag op de Hyper Cacher (4 Joden vermoord), de aanslag in Toulouse (vier Joden vermoord waarvan drie kinderen) enz.

Vrede vzw en ook CNAPD vermelden ook nergens in hun communiqués waarom die militairen werden ingezet en vooral waar die werden opgesteld: Joodse instellingen, synagogen, scholen e.a.

Net zoals in andere landen het geval is kampt België met een groot probleem van jihadisten die op een bloedige missie zijn vertrokken naar Syrië en Irak om er aan de zijde van de rebellenlegers van het Al Nusra Front en Islamitische Staat (ISIS/ISIL) een spoor van bloed te trekken doorheen het Midden-Oosten. Meer dan 400 Belgische jihadisten, procentueel het grootste aandeel per land in de EU, zijn naar het islamistisch conflictgebied vertrokken.

Vooral de terugkeer van jihadisten baart de Belgische staat grote zorgen. En die zorg is terecht! Zowel de moordenaar van de aanslag in Toulouse als deze in Brussel verleden jaar, werden uitgevoerd door teruggekeerde jihadisten. Ook de moordenaars van Charlie Hebdo en de Hyper Cacher opereerden naar eigen zeggen voor Al Qaeda en voor Islamitische Staat.

Niet toevallig staan de drie mensenrechtenorganisaties en het Progress Lawyers Network (PLN) van Raf Jespers, permanent op de barricaden in betogingen, manifesten en acties die het bestaansrecht van Israël ondermijnen en systematisch de Joodse staat demoniseren en de facto illegaal verklaren.

De link die deze organisaties leggen tussen de lokale Joodse gemeenschap en het Palestijns-Israëlisch conflict, verklaart mede het hoe en het waarom de Joden compleet uit het verhaal en de huidige procedure werden weggelaten.

Dat blijkt onder meer uit een open brief die voor Vrede vzw werd ondertekend door Georges Spriet, die tot op vandaag deel uitmaakt van het bestuur van de vzw:

“Daar willen we juist voor staan: een signaal vanuit de Vlaamse samenleving dat de Bezetting niet langer te slikken is. Niet voor ons, niet voor de Palestijnen. We zijn ervan overtuigd dat ook de joodse gemeenschap geen belang heeft bij de verderzetting ervan, noch op korte, noch op lange termijn.”

Zoals steeds zijn de Joden de pineut als het op hun veiligheid aankomt. De veiligheidsmaatregelen die voor de Joodse gemeenschap werden genomen en verleden maand opnieuw werden bekrachtigd, worden door deze mensenrechtenorganisaties betwist en zelfs illegaal verklaard.

Als deze mensenrechtenorganisaties ooit hun zin krijgen zal de door hen gevraagde “zonder soldaat straat” zonder twijfel eindigen in een “zonder Jood straat”.

In verschillende Europese landen zoals Frankrijk en Groot-Brittannië is de uittocht van Joodse onderdanen reeds ingezet vooral te wijten aan een kordate aanpak van het antisemitisme en de gebrekkige beveiliging van de Joodse instellingen. Een Europa en een België zonder Joden is het einde van de democratie.

Eerder verklaarde premier Michel alles te willen doen voor de veiligheid van de joodse gemeenschap en riep hen op om België niet te verlaten:

“België zonder de joden is België niet meer. Europa zonder de joden is Europa niet meer. Daarom zeg ik duidelijk: Mensen moeten niet ons land verlaten, omdat ze bang zouden zijn wat veiligheid betreft”.

-- Reacties gesloten.