• Woensdag, 13 November 2019
  • 15 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Antisemieten tegen racisme

Maandag, Mei 11, 2015 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Gebaseerd op een artikel door Brabosh, 11 mei 2015.

Op het Museumplein in Amsterdam werd op zondag 10 mei 2015 door de Nederlandse ‘journalist’ Abulkasim Al Jaberi betoogd voor het ‘recht op vrije meningsuiting’ en hij werd hierbij vergezeld door een honderdtal suffe aanhangers.

Aanleiding voor die manifestatie is dat Al Jaberi eerder opgepakt werd wegens het uitroepen van ‘Fuck de Koning’ tijdens een demonstratie tegen Zwarte Piet ten tijde van de intocht van Sint Nicolaas.

Het plaatje hierboven is van die manifestatie en circuleert momenteel op de sociale media, Facebook, Twitter enz. Het copyright berust bij Maarten Brante.

Opmerkelijk is de manifestant die zich een gele Davidster heeft opgespeld met daarop ‘Palestijn’, rechtstreeks verwijzend naar het beruchte antisemitische herkenningsteken zoals dit aan de Joden verplicht werd te dragen in al de door nazi-Duitsland bezette gebieden tijdens de Jodenvervolging in de aanloop van en vooral tijdens WOII.

Niets van dat alles speelt (of speelde) zich af in Gaza. Geen systematisch wegzuiveren van Palestijnen, geen alomvattend moordplan, geen racistische Neurenbergwetten, geen Kristalnacht, geen getto’s bedoeld om mensen uit te hongeren, geen veewagons waarin Palestijnen worden volgepropt en onder dwang weggevoerd om aan de lopende band gedood te worden, geen gaskamers en geen verbrandingsovens waar Palestijnen worden gedood en verbrand. Een vergelijking tussen Gaza en Auschwitz slaat dus ook werkelijk nergens op.

Sterker nog, de impliciete beschuldiging dat Israël net zo handelt als de nazi’s is een antisemitische uiting, volgens een van de criteria daarover van de Europese Unie: “De hedendaagse Israëlische politiek vergelijken met die van de Nazi’s.”

Het past in een nieuwe trend, waarin moslimextremisten steeds vaker proberen de herdenking van het gigantische Joodse lijden in de Holocaust te kapen of te dwarsbomen, bijvoorbeeld door pro-Palestijnse evenementen te organiseren op 4 mei (bijvoorbeeld dit jaar en vorig jaar).

In deze zelfde trend beklagen Jodenhaters als Appa (“Fuck de Talmoed”) zich dus over racisme ….

Het speelt in hoe volksmenner Abulkasim Al Jaberi – net zoals overigens ontelbare pro-Palestijnse [lees: anti-Israëlische] vredesactivisten over de hele planeet dat met wisselend succes ook proberen – al geruime tijd het eeuwigdurende conflict in het Midden-Oosten op een weerzinwekkende wijze te koppelen aan de problematiek van discriminatie in Nederland. “Ons lot is onlosmakelijk verbonden met Palestina en zo lang Palestina niet vrij is zijn wij dat niet en andersom”, krijste hij het uit tijdens een manifestatie op 21 maart jl. te Amsterdam.

In nauwelijks verholen terreurdreiging sprak hij toen ook: “Nederland wordt een ruïne, als we geen gerechtigheid krijgen”. 

Blogger ‘Ikje Nergens’ noteerde verder: Al-Jaberi viel provocerend het verbod op vlaggen van Hamas aan dat burgemeester Van der Laan voor die manifestatie had ingesteld: hij verklaarde zich luid en duidelijk solidair met de terreurbeweging (die de dag ervoor in Gaza Palestijnen verdacht van spionage voor Israël zonder proces had geëxecuteerd, op straat, tijdens het leegstromen van een moskee).

De waanzinnige antisemitische retoriek van Abulkasim Al-Jaberi dendert intussen onverminderd verder. Zo schreef hij op 11 augustus 2014 op de blog van Joop.nl in een artikel ‘Waarom wij de Israëlische ambassade hebben geblokkeerd’ waarin hij uitvoerig uitlegt waarom “de strijd van de Palestijnen tegen de Israëlische bezetter onlosmakelijk verbonden is met strijd van allochtone moslim Nederlanders tegen de islamofobe, racistische en repressieve (ten aanzien van moslims) Nederlandse regering” bij tijd en wijlen verzinnebeeld door de monarchie, vandaar het ‘Fuck de Koning’ dus ….

-- Reacties gesloten.