• Woensdag, 13 November 2019
  • 15 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Bid op een veilige manier tot Allah om de Joden te vernietigen

Woensdag, Februari 11, 2015 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Artikel in het kader van ‘ongehoord nieuws’, 11 februari 2015.

In een artikel op de Jordaanse website Assawsana maakt Sulayman Ushayhib Ali Al-Faqir zich zorgen over de manier waarop de moslims in Jordanië bidden om de Joden te vernietigen.
Dat gebed moet volgens hem worden aangepast, zodat moslims niet ook door dit gebed getroffen kunnen worden, maar dat echt alleen de Joden door Allah vernietigd zullen worden.

Door dit artikel weten wij nu dat wekelijks in alle moskeeën in Jordanië tot Allah wordt gebeden om de Joden te vernietigen. Volgens het artikel is dit door de regering van Jordanië zo besloten.
En dat is dan een Arabisch land waar Israel wel een vredesverdrag mee heeft ….

De vertaling van het artikel op de Jordaanse website:

“Op elke vrijdag, in alle moskeeën in het koninkrijk horen wij de dierbare predikers voorgaan:
“O Allah, vernietig de Joden en degenen die hen volgen of bevriend met hen zijn”.

Eerlijk gezegd heb ik een aantal bedenkingen met betrekking tot deze uitspraak, want ik denk dat wij daarmee ook de moslims en de Arabieren vervloeken.

Wanneer we deze zin analyseren, vervloeken wij hen die de Joden ondersteunen, bevriend zijn met hen of relaties met hen onderhouden. Maar wij en andere landen hebben een vredesverdrag [met Israël] gesloten.
Dus wij vervloeken ook onszelf, omdat wij diplomatieke en handelsbetrekkingen hebben, veiligheidssamenwerking en verkeer.

Wat betreft het woord “Joden”, dat is de groep die geconcentreerd is in de Israëlische entiteit in het geplunderde Palestina. Aangaande het woord “muwalaa”, dat betekent dat jullie vrienden zijn met of verbonden zijn met hen (de Joden) vanwege hun daden en hun gedrag, en dat jullie tevreden zijn met hun moorden, hun walgelijke misdaden op het Palestijnse volk. Het betekent dat wij zwijgen ondanks het zien van de misdaden die geregeld worden gepleegd tegen onschuldige (Palestijnse) mensen, die geen wapens en geen staat hebben.

Ik vraag daarom hierbij aan de minister van Religieuze Zaken om de dierbare predikers te instrueren om deze zin te wijzigen (“Oh Allah, vernietig de Joden en degenen die hen volgen / vrienden met hen zijn”) en in plaats daarvan zeggen: “O Allah, vernietig de Joden vanwege hun daden”.

 

-- Reacties gesloten.