• Vrijdag, 20 September 2019
  • 20 Elul, 5779

Likoed Nederland

Actiesucces: Protestantse kerken trekken zich terug uit alternatieve Kristallnacht herdenking

Vrijdag, November 7, 2014 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Actiesucces van Likoed Nederland, 7 november 2014.

Gisteren publiceerden wij een artikel, waarin wij ons onbegrip uitspraken dat een topman van de Protestantse Kerken Nederland (PKN) steun wou geven aan de alternatieve Kristallnacht herdenking. Dit is een herdenking van de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog.

Daar zou de scriba (secretaris) Arjan Plaisier an de PKN spreken. Tevens werd er subsidie verstrekt.

Dit terwijl de alternatieve Kristallnacht herdenking georganiseerd wordt door een aantal extreem-linkse en islamitische organisaties, die niets hebben met Joden, anti-Israëlisch en soms zelfs ronduit antisemitisch zijn.
Zo een ‘herdenking’ is een klap in het gezicht van de overlevenden en hun nabestaanden.

Naar aanleiding van ons artikel kwamen er zeer veel verontwaardigde reacties binnen bij de PKN, zowel uit de joodse als uit de christelijke gemeenschap.

Gelukkig bereikt ons zojuist het bericht dat de heer Plaisier zich terug trekt als spreker van de alternatief herdenking. Hij zal in plaats daarvan aanwezig zijn bij de officiële herdenking van de Joodse gemeenschap. Die vindt tegelijkertijd, 200 meter verderop plaats.

Tegen het Nederlands Dagblad vertelde Plaisier:

“Ik had me niet gerealiseerd dat er twee herdenkingen waren met elk een ander geluid.”

Zijn woordvoerder:

“Na intens overleg heeft Arjan Plaisier besloten niet te spreken op de bijeenkomst van het Platform. We moeten respect hebben voor de geluiden die we gehoord hebben. Plaisier zal nu ‘als teken van goede wil’ aanwezig zijn bij de Kristallnacht herdenking van het Centraal Joods Overleg in de Portugese Synagoge.”

 

-- Reacties gesloten.