• Dinsdag, 23 Juli 2019
  • 20 Tammuz, 5779

Likoed Nederland

Palestijnen recyclen Middeleeuwse Jodenhaat

Vrijdag, Oktober 24, 2014 / Last Modified: Zondag, Oktober 26, 2014

Uitzending van de officiële televisie van de Palestijnse Autoriteit op 24 september 2014.

Wie nu naar het Midden-Oosten kijkt, ziet hoe extremistische moslims het gedachtegoed terug willen draaien naar de Middeleeuwen.
De Palestijnen kunnen daar ook wat van, bijvoorbeeld in het laten herleven van waanzinnige Middeleeuwse antisemitische aantijgingen.

Het bloedsprookje (Joden moeten bloed van niet-Joden eten) werd al geregeld gepropageerd door Arabieren. Nu wordt ook de aantijging ‘de Joden vergiftigen onze bronnen’ weer nieuw leven ingeblazen.

In de Middeleeuwen was dit een beschuldiging tegen de Joden, bijvoorbeeld ten tijde van de pest, die zo door de Joden veroorzaakt zou zijn. Duizenden Joden vonden hierdoor door de dood, op de brandstapel of doordat ze in synagogen werden opgesloten die vervolgens in brand werden gestoken.
Alleen al in Straatsburg werden op 14 februari 1349 negenhonderd Joden verbrand vanwege deze beschuldiging.

Vorige maand recyclede de officiële televisie van de Palestijnse Autoriteit – van de volgens de media zo ‘gematigde’ Palestijnse president Abbas – deze aantijging.
Die net zo onzinnig is als destijds in de Middeleeuwen.

 

De vertaling van de uitzending:

Palestijnse nieuwslezer:

“Water experts hebben gewaarschuwd voor de gevolgen van de aanval door de bezetting [Israël] op [water] putten, door het gebruik van giftige bommen die de volksgezondheid bedreigen.”

Palestijnse verslaggever:

“Dit beleid van het aanvallen van waterputten is een oorlogsstrategie gebruikt door de bezetting in zijn agressie tegen Gaza. Niet alleen werd de mensen water onthouden, maar er is ook gif geïnjecteerd in de belangrijkste bronnen, om de landbouw te vergiftigen.”

 

 

De verbranding van Joden in 1349De verbranding van Joden in 1349

-- Reacties gesloten.