• Vrijdag, 24 Mei 2019
  • 19 Iyyar, 5779

Likoed Nederland

Israël: de enige plek in het Midden-Oosten waar christenen veilig zijn

Donderdag, Oktober 2, 2014 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Door Ari Yashar. Vertaling: E.J. Bron, 2 oktober 2014.

De Grieks-orthodoxe priester Gabriel Nadaf verdedigt Israël voor de VN-mensenrechtenraad (UNHRC) en roept ertoe op om een einde te maken aan de anti-Israëlische “heksenjacht”.
Nadaf, de leider van de Aramese christelijke minderheid in Israël, sprak dinsdag voor de VN-mensenrechtenraad in een krachtige demonstratie van ondersteuning aan de joodse staat.

Hoewel hij zijn toespraak hield voor een lichaam dat Israël constant veroordeelt, vond Nadaf duidelijke woorden en riep de wereld op Israël tegen de terreur te ondersteunen. De VN-mensenrechtenraad had onlangs nog een vooringenomen commissie benoemd, die onderzoek moet doen naar de bewering van “oorlogsmisdaden” in Gaza. Bovendien prijst de UNHCR de “verworvenheden” op het gebied van de mensenrechten van Hamas en Qatar, het land dat ISIS ondersteunt.

“In het hele Midden-Oosten werden ieder jaar in de afgelopen tien jaar 100.000 christenen vermoord. Dat betekent dat er iedere vijf minuten een christen vanwege zijn geloof vermoord wordt. Diegenen, die konden ontsnappen aan de vervolging van islamitische extremisten, zijn gevlucht. Diegenen die bleven, bestaan als tweede- zo niet derderangs burgers onder hun islamitische heersers.

Er is op dit moment slechts één land in het Midden-Oosten bestaat waarin christenen niet alleen niet vervolgd worden, maar waar hen wettelijk vrijheid van meningsuiting, vrijheid van godsdienst en veiligheid wordt gegarandeerd.

Dat land is Israël, de joodse staat. Israël is de enige plek in het Midden-Oosten waar christenen veilig zijn.

Leiders der volkeren, vredeszoekers, stop jullie heksenjacht tegen het enige liberale land in de regio.”

Gabriel Nadaf, geboren in de stad Nazareth, die de Grieks-orthodoxe gemeente in Yafia in de buurt van zijn geboortestad leidt, zet zich in voor een sterkere binding van de christelijke burgers met Israël en de dienstplicht in de IDF – ondanks krachtige weerstand van de kant van de officiële Grieks-orthodoxe kerk en van Arabische parlementariërs.

Deze weerstand gaat zelfs zo ver,dat het Grieks-orthodoxe patriarchaat in Israël hem heeft verboden de Basiliek van de Aankondiging in Nazareth te betreden en het dreigt herhaaldelijk hem uit zijn functie in Yafia te ontslaan. Hij wordt eveneens veroordeeld door Arabische parlementariërs. Zij noemen hem “een agent van het zionisme, die ernaar streeft de Arabieren te splijten.”

Nadaf heeft meegedeeld dat hij ook met geweld bedreigd werd en zelfs met de dood – maar hij blijft volhouden een aanzienlijk deel van de christelijke Israëlische gemeenschap te vertegenwoordigen.

“Wij voelen ons veilig in de staat Israël. We beschouwen onszelf als burgers van de staat met alle burgerrechten en – plichten.”

-- Reacties gesloten.