• Donderdag, 20 Juni 2019
  • 17 Sivan, 5779

Likoed Nederland

Abbas riep op tot geweld in Jeruzalem

Donderdag, Oktober 30, 2014 / Last Modified: Zondag, November 2, 2014

Uitzending van de Palestijnse televisie, 17-19 oktober.

In dezelfde week dat honderden Arabieren aan het rellen waren en een terrorist een baby en een jonge vrouw vermoorde op een tramhalte, zond de officiële Palestijnse televisie 19 keer de ophitsing en oproep tot geweld uit van de – volgens Westerse politici – zo ‘gematigde’ en ‘naar vrede verlangende’ Palestijnse president Abbas.

Terwijl Westerse politici in de rij staan om de bouw van wat huizen in Jeruzalem “een gevaar voor de vrede” te noemen, zwijgen ze over de continue Palestijnse ophitsing en geweldsoproepen tegen Joden.

Terwijl Israël nota bene met haar woningbouw niet in strijd handelt met de bepalingen in de gesloten vredesverdragen, en de Palestijnen wel: zij hebben zich verplicht om met zowel ophitsing als geweld te stoppen.

Dit is trouwens niet de eerste keer dat een Palestijnse leider tot geweld oproept, met als motto dat de moskee op de Tempelberg verdedigd moet worden.
De eerste Palestijnse leider Al-Hoeseini deed dat al in 1929, met als gevolg pogroms waarbij circa honderd Joden werden vermoord.
De tweede Palestijnse leider Jasser Arafat deed het in 2000, nadat Ariel Sharon de Tempelberg had bezocht. Dat was een soortgelijke oproep als deze van Abbas. Toen leidde dat tot geweld waarbij 1.200 Israëli’s werden gedood, de meeste door zelfmoordaanslagen.

Deze korte video werd alleen al op 17, 18 en19 oktober 2014 maar liefst negentien keer uitgezonden op de officiële Palestijnse televisie. De vertaling van de toespraak in de video van de Palestijnse president Abbas, op een bijeenkomst van zijn Fatah partij:

“Het is voor ons niet genoeg om te zeggen dat er andere mensen zijn die Ribat * voeren.
Wij moeten allemaal Ribat voeren in de Al-Aqsa [moskee].
Het is voor ons niet genoeg om te zeggen dat er kolonisten [Joden] zijn gekomen. Zij zijn gekomen, en zij mogen niet naar het Heiligdom [de Tempelberg] komen.
Wij moeten op alle mogelijke manieren voorkomen dat ze naar het Heiligdom komen.
Dit is ons Heiligdom, onze Al-Aqsa en onze kerk.
Zij hebben niet het recht om daar te komen.
Zij hebben niet het recht niet om die te verontreinigen.
Wij moeten hen tegenhouden.
Laten wij voor hen gaan staan met ontbloot bovenlijf om onze heilige plaatsen te beschermen.”

* Ribat = religieus conflict / heilige oorlog tegen ongelovigen.

 

In het officiële dagblad van de Palestijnse Autoriteit wordt opgehitst door onderstaande cartoon van een Israëlische soldaat die de moskee op de Tempelberg onthoofdt:

Moskee onthoofding

 

De Fatah partij van president Abbas beeldt op haar Facebookpagina de Joden op de Tempelberg uit als onreine, wilde, gevaarlijke honden:

Wilde honden

 

Hieronder beelden van de rellen op de Tempelberg, alleen omdat er een paar Joden rondlopen. Daarbij gooien moslims met stenen en molotov cocktails en stichten brand. Niet echt het gedrag dat je verwacht op een ‘heilige plaats’.

 

Gerelateerd:

-- Reacties gesloten.