• Vrijdag, 24 Mei 2019
  • 19 Iyyar, 5779

Likoed Nederland

Israëli’s: Kidnap blijkt een verborgen zegen

Vrijdag, Augustus 8, 2014 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Opinie artikel van Likoed Nederland op De Dagelijkse Standaard, 8 augustus 2014.

In Israël is men tot de conclusie gekomen dat de kidnap en moord van drie tieners een verborgen zegen is geweest.

Natuurlijk is men diepbedroefd over de dood van de drie jongens en de gevallen burgers en soldaten.

Maar hun dood blijkt niet vergeefs te zijn geweest.
Hun dood blijkt duizenden andere Israëli’s het leven gered te hebben.

Omdat algauw bleek dat Hamas-leden betrokken waren bij de kidnap, arresteerde Israël veel leden van Hamas op de Westbank. Daarop begon Hamas met de massale raketbeschietingen. Dit leidde uiteindelijk tot het Israëlische grondoffensief. Door dat grondoffensief zijn meer dan dertig tunnels onder de grens van Gaza ontdekt, die naar Israëlische dorpen liepen. Daarnaast zijn er nog minstens zestig tunnels in Gaza zelf aangetroffen, bedoeld voor strijders, commandoposten, raketlanceerinstallaties enz. Het leek een compleet ondergronds metrostelsel.

In de tunnels zijn enorme voorraden slaapmiddelen, handboeien, touw enzovoort aangetroffen, duidelijk bedoeld om mensen te kidnappen.
Daarnaast zijn er gigantische hoeveelheden explosieven aangetroffen.

Uit verhoren van Hamas-terroristen is gebleken dat deze tunnels bedoeld waren om een enorme aanslag uit te voeren op 24 september, tijdens de komende Joodse feestdagen. Dan zou het leger vanwege verloven op minimale sterkte zijn.

Het plan was om tienduizend Israëli’s te doden; mannen, vrouwen en kinderen.
Bovendien moesten er honderden gevangenen worden gemaakt. Explosieven zouden onder dorpen in de tunnels geplaatst worden om enorme schade aan te richten. Vervolgens zouden honderden terroristen gelijktijdig uit de tunnels komen om zo veel mogelijk Israëli’s te doden of te kidnappen. Dat laatste met de bedoeling om als gijzelaar tegen Israëlische vergeldingsacties te gebruiken.
De terroristen zouden in Israëlische legeruniformen vermomd zijn, om maximale verwarring te scheppen. Tevens zouden er terroristen op motorfietsen vanuit de tunnels zo diep mogelijk in Israël proberen door te dringen.

Het had de grootste terroristische aanslag uit de geschiedenis moeten worden, met meer doden dan 11 september. Als gevolg van de kidnap is dit plan tot massamoord verijdeld.

 

Gaza tunnel map

 

-- Reacties gesloten.