• Donderdag, 21 November 2019
 • 23 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Handleiding van Hamas voor het misbruik van Palestijnse burgers

Donderdag, Augustus 14, 2014 / Last Modified: Woensdag, Augustus 20, 2014

Gebaseerd op een artikel in Joods Actueel (België), 12 augustus 2014.

Plattegrond van Shujaja, een woonwijk die Hamas gebruikte was als militaire basis.Plattegrond van Shujaja, een woonwijk die ingericht wae was als militaire basis.

Een handleiding van Hamas over ‘stadsguerrilla’ dat werd gevonden door het Israëlische leger toont duidelijk aan dat Hamas burgerslachtoffers verlangt onder zijn eigen bevolking.
Het moedigt zijn krijgers aan om gevechten aan te gaan in dichtbevolkte burgergebieden om een Israëlische reactie uit te lokken.

Soldaten in de Gazastrook vonden de handleiding van Hamas over “stadsguerrilla’, dat toebehoorde aan de militaire vleugel van Hamas, de Al-Qassam-brigades.
De handleiding legt uit hoe de burgerbevolking gebruikt kan worden tegen het leger en maakt duidelijk dat Hamas goed weet dat het Israëlische leger maximaal probeert om burgerdoden te vermijden.

Gedurende de hele operatie ‘Protective Edge’ heeft Hamas burgers van Gaza gebruikt als menselijk schild. Met de vondst van de handleiding ‘stadsguerrilla’ wordt duidelijk dat het koudbloedig misbruiken van de Gazaanse bevolking opzettelijk en op voorhand gepland was.

Deze handleiding van Hamas maakt twee zaken duidelijk:

 1. De terreurgroep weet maar al te goed dat het IDF al het mogelijke zal doen om het aantal burgerslachtoffers te beperken;
 2. De terreurgroep misbruikt deze inspanningen om de Israëlische troepen te beletten om op te rukken door burgers als menselijke schilden in te zetten.

Vragen naar aanleiding hiervan Marvin Hier en Abraham Cooper van het Simon Wiesenthal Centrum:

 • “Waar blijft de V.N.-mensenrechtenraad?
 • Waar is Amnesty International?
 • Waar blijft Human Rights Watch?
 • Waar zijn de internationale media en de Midden-Oosten-geleerden?
 • Waar zijn al de juridische deskundigen?

Hier is een overtuigend bewijs om Hamas van oorlogsmisdaden te beschuldigen en van misdaden tegen de mensheid door burgers van Gaza als levend schild te gebruiken.”

 

De handleiding

In een hoofdstuk met de titel “Beperking van het gebruik van wapens” legt de handleiding uit dat:

“De soldaten en leiders (van het IDF) moeten het gebruik van hun wapens en hun tactieken beperken die leiden tot schade en nodeloos verlies van mensen en (vernietiging van) burgerlijke infrastructuur. Het is moeilijk voor hen om hun wapens optimaal te gebruiken, vooral hun ondersteunende vuurkracht (bijvoorbeeld artillerie).”

Hamas weet duidelijk dat het Israelische leger zijn wapengekletter zal beperken om burgerslachtoffers te vermijden, met inbegrip van het gebruiken van zwaar geschut om de infanterie te ondersteunen.

De handleiding verduidelijkt verder dat de “aanwezigheid van burgers verzetshaarden zijn” die drie grote problemen stellen voor de oprukkende troepen:

 1. Problemen om het vuur te openen
 2. Problemen met de controle van de burgerbevolking tijdens en na militaire operaties
 3. Verzekering dat medische zorgen worden toegediend aan burgers die dit nodig hebben.

Verder bespreekt de handleiding de voordelen voor Hamas als burgerwoningen worden vernietigd:

“De vernietiging van burgerwoningen: dit zal de haat van de burgers tegen de aanvallers doen toenemen evenals hun steun voor de strijders die de stad verdedigen.”

Het is duidelijk dat Hamas de vernieling van huizen en burgerlijke infrastructuur eigenlijk verlangt omdat het weet dat de haat tegen het leger en de steun voor hun strijders hierdoor toeneemt.

manual hamas

 

Gerelateerd

 

-- Reacties gesloten.