• Dinsdag, 17 September 2019
  • 17 Elul, 5779

Likoed Nederland

Weer hakenkruisen bij anti-Israël demonstratie

Zondag, Juli 20, 2014 / Last Modified: Vrijdag, Januari 12, 2018

Artikel in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’, 20 juli 2014.

Afgelopen zaterdag was er wederom een anti-Israël demonstratie, dit keer op het Museumplein in Amsterdam.
Net als bij de eerdere demonstratie in Den Haag konden weer verboden, racistische haatzaaiende uitingen geconstateerd worden.

Dit in tegenstelling tot de algemene berichtgeving: “De deelnemers droegen spandoeken en vlaggen, maar er waren volgens de politie geen ontoelaatbare leuzen of symbolen te zien.” (NRC van zaterdag)

Op foto’s is te zien:

  1. Posters met hakenkruisen.
  2. Joden zijn als Hitler.
  3. Joden zijn moordenaars en begaan een nieuwe Holocaust.
  4. Vlag van de Palestijnse terreurorganisatie PFLP (Volksfront voor de bevrijding van Palestina).
  5. Alleen dankzij massale ME-inzet bleef het redelijk rustig.
  6. Want anders was dit niet uitgesloten: beelden van deze week uit Parijs.

 

Volgens een arrest van de Hoge Raad van 3 november 2009 is het strafbaar om Joden af te beelden met hakenkruisen, en dus ook om hen te vergelijken met Hitler, nazi’s of de Holocaust:

“Aangezien (…) de nationaal-socialistische ideologie zich bij uitstek kenmerkt door rassenleer en antisemitisme en in de tweede wereldoorlog op grond van die ideologie de Joden in Europa zijn vervolgd en op grote schaal zijn vermoord, is het dragen van het hakenkruis, als in de bewezenverklaring omschreven, met de door het Hof vastgestelde bedoeling als voormeld, op zich zelve een uitlating bij afbeelding die beledigend is voor Joden “wegens hun ras”, als strafbaar is gesteld bij art. 137c Sr.”

 

Aanstaande donderdag 24 juli 2014 wordt er een nieuwe anti-Israël demonstratie gepland in Den Haag, nota bene door de terreurorganisatie ISIS. Het is van het grootste belang dat de Nederlandse autoriteiten dan geen enkele uiting van Jodenhaat meer tolereren.

In Parijs en Belfast zijn er de afgelopen dagen al synagogen aangevallen en Joodse winkels in brand gestoken. Joden zijn op vele plaatsen in West-Europa op straat gemolesteerd.
Er rust een plicht op de politiek en politie om hier bovenop te zitten, om te voorkomen dat deze geweldsgolf niet naar Nederland overslaat.

-- Reacties gesloten.