• Dinsdag, 15 Oktober 2019
  • 16 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Solidariteits manifestatie voor Israël

Dinsdag, Juli 15, 2014 / Last Modified: Vrijdag, Januari 12, 2018

Oproep van pro-Israël-organisaties, 15 juli 2014.

Israël ligt al jaren onder raketvuur vanuit Gaza en de laatste maand namen de aanvallen zo explosief toe, dat de regering een tegenactie moest beginnen om haar burgers te beschermen en haar volk te verdedigen.

Israël heeft het bestandsvoorstel van vandaag geaccepteerd om rust in de regio te doen terug keren, maar Hamas accepteert het niet en blijft Israël beschieten.

Daarom nodigen CIDI, Christenen voor Israël en andere organisaties waaronder de Federatie Nederlandse Zionisten – waarin Likoed Nederland zitting heeft –  u uit voor een solidariteitsmanifestatie om duidelijk te maken dat wij achter Israëls recht staan haar burgers te beschermen!

Donderdag 17 juli

De Dam in Amsterdam

Aanvang: 19.00 uur

Toon je solidariteit met Israël!

 

Houd de websites van de organiserende instanties in de gaten voor meer informatie over het programma.

Het is niet toegestaan om stokken, wapens of spandoeken met eigen teksten mee te nemen. Deze zullen worden ingenomen.

Israëlische vlaggen zijn wel toegestaan, de organisatie zorgt zelf voor spandoeken met teksten.

 


 

Solidariteitsverklaring

Erken Israëls recht op zelfverdediging

 

Wij verklaren dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen. Wij verklaren dat wij Israël steunen in hun strijd tegen de jarenlange raketterreur vanuit Gaza. Wij vragen onze politici en regeringsleiders op te komen voor Israëls recht op zelfverdediging.

In 2005 trok Israël zich terug uit de Gazastrook. Maar de verwachte vrede bleef uit. De bevolking van Gaza koos Hamas, door de internationale wereld als terreurorganisatie beoordeeld, als leider. Hamas dat zich – volgens zijn handvest – ten doel stelt Israël te vernietigen.
Israël heeft zich terughoudend opgesteld. Sinds 2001 zagen de Israëli’s meer dan 13.000 raketten neergekomen. Als belangrijkste reactie bouwden zij schuilkelders en raketschilden om hun burgerbevolking zo veel mogelijk te beschermen.

De afgelopen maand zijn de raketaanvallen explosief toegenomen. Bij hun acties om hieraan een eind te maken waarschuwt het Israëlische leger de burgers van Gaza van tevoren met onder meer telefoontjes, flyers en ongevaarlijke schoten. Hamas misbruikt de eigen burgers als menselijk schild terwijl Hamasstrijders zich ondergronds verschuilen.

In het verleden trokken Israëlische soldaten noodgedwongen al twee keer de Gazastrook binnen om het geweld te bedwingen. Wij hopen dat dit deze keer niet nodig zal zijn. Maar de veiligheid van Israël is door de voortdurende raketbeschietingen ernstig aangetast. Luchtalarmen loeien tot in Jeruzalem, Tel Aviv en Haifa. Vrijwel de hele Israëlische bevolking ligt binnen bereik. Hier tegenover kan Israël niet terughoudend blijven. Uiteraard is ieder onschuldig slachtoffer er een teveel.

Des te tragischer is het dat Hamas afgelopen dinsdag opnieuw een bestandsvoorstel afwees. Wij erkennen daarom dat de staat Israël de plicht tot zelfverdediging heeft ten opzichte van haar Joodse en Arabische burgers en hopen dat dit conflict zo snel mogelijk zal eindigen.

 

Centrum Informatie en Documentatie Israël
Christenen voor Israël
CIDI Jongeren
Federatie Nederlandse Zionisten
Nederlands Israëlitisch Kerkgenootschap
Liberaal Joodse Gemeenschap
Portugees Israëlitisch Kerkgenootschap

-- Reacties gesloten.