• Donderdag, 21 November 2019
  • 23 Heshvan, 5780

Likoed Nederland

Palestijnse ambassadeur: Israël houdt zich aan het internationaal recht – wij niet

Maandag, Juli 14, 2014 / Last Modified: Woensdag, Januari 3, 2018

Interview met de Palestijnse vertegenwoordiger bij de VN-Mensenrechtenraad in Geneve Ibrahim Khreisheh, uitgezonden op de officiële Palestijnse televisie op 9 juli 2014.

Zoals eerder aangegeven maakt Hamas heel bewust gebruik van vrouwen en kinderen als menselijk schild, vindt Hamas dat zij “het fantastisch doen” en noemt het deze oorlogsmisdaad “zeer succesvol”. Zie de beelden: Hamas brengt mensenoffers.

De Verenigde Naties – niet bepaalt pro-Israël – hebben in een rapport bevestigd dat de doden daardoor vallen, omdat Israel Palestijnse burgers van te voren waarschuwt om bij doelwitten weg te gaan.

En ook de Palestijnse ambassadeur bij de VN kan op de officiële Palestijnse televisie niet anders dan toegeven dat Israël zich in deze houdt aan het internationaal recht, en de Palestijnen niet.

 

shelters

 

Hieronder de vertaling van de uitzending.

Presentatrice:

“Het Palestijnse volk roept om een aanklacht bij het Internationaal Strafhof en het ondertekenen van het Statuut van Rome. Het roept om dit onmiddellijk te doen.
In hoeverre is dit realistisch? U bent onze vertegenwoordiger in alle internationale organisaties.
Wat kunnen we winnen van zo een stap, en kunnen we zelf ook aangeklaagd worden?”

Palestijnse ambassadeur Ibrahim Khreisheh:

“Ik ben geen kandidaat bij de Palestijnse verkiezingen, dus ik hoef niet populair te worden bij de Palestijnen.

De raketten die momenteel worden afgevuurd op Israël – elke en alle raketten houden een misdaad tegen de menselijkheid in. Het maakt niet uit of de raket nu raak is of zijn doelwit mist, want het wordt afgevuurd op burgerdoelen.

Wat Israël doet tegen Palestijnse burgers zijn ook misdaden tegen de menselijkheid.
Wat betreft oorlogsmisdaden volgens de Vierde Geneefse Conventie; de nederzettingen, de verjoodsing, de controleposten, de arrestaties enz., staan wij sterk.

Maar er is een Palestijnse zwakte bij de andere kwestie. Omdat het beschieten van burgers – of het één burger is of duizend – wordt beoordeeld als een misdaad tegen de menselijkheid.

Daarom ging Israël over tot een aanval op Gaza.

Een aanklacht bij het Internationaal Strafhof vraagt om schriftelijke overeenstemming van alle Palestijnse partijen. Dus als een Palestijn wordt gearresteerd voor het doden van een Israëlische burger, kan ons niet verweten worden dat wij hem [moeten] uitleveren.

Vergeet niet dat veel van onze mensen in Gaza op de televisie zijn geweest en verklaarden dat het Israëlische leger hen heeft gewaarschuwd om hun huizen voor de aanval te verlaten.
Als er dan toch iemand omkomt, beschouwt de wet dat als een ongeluk in plaats van een opzettelijke dode, omdat de wettelijke procedures worden gevolgd.

Terwijl de raketten van onze kant – wij waarschuwen nooit waar wij onze raketten op af gaan schieten of wat wij van plan zijn.

Daarom moeten mensen er meer van weten, voordat ze emotioneel roepen om een aanklacht bij het Internationaal Strafhof.”

 

Gerelateerd

 

In januari 2014 stelde Al-Jazeera ook al dat Israël heel wat humaner handelt dan Arabieren, zie hieronder:

-- Reacties gesloten.