• Zaterdag, 21 September 2019
  • 21 Elul, 5779

Likoed Nederland

Joden worden uit auto’s gesleurd

Zondag, Juli 6, 2014 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Door Ryan Jones, Israel Today, 6 juli 2014.

Israël staat op dit moment in brand, en de meeste internationale media richten zich of op vermoedelijke daden van Joodse geweld of ze schrijven zeer vaag over de voortgaande Arabische rellen.
Enkele zeer ernstige aanvallen op Israëlische Joden, alleen omdat ze de misdaad begaan Joods te zijn, worden volledig genegeerd.

Nu de Arabische rellen zich dit weekeinde hebben uitgebreid naar het noordelijke deel van Israël, zijn gemaskerde mannen begonnen met het blokkeren van wegen in een gebied dat als ‘de driehoek’ bekend staat. Ze vragen aan de passerende automobilisten of zij Joden of Arabieren zijn.

Twee van zulke voorbijgangers, die de fout maakten in het Hebreeuws te antwoorden, werden uit hun voertuig getrokken en door een Arabische menigte geslagen. Een van de slachtoffers slaagde er in weer in zijn auto te komen en snel te ontsnappen. Een ander vluchtte te voet, waarna de relschoppers zijn auto in brand staken.

Een politieman, die op het gebeuren af kwam, werd eveneens geslagen en gedwongen te voet weg te rennen voor de plunderende bende Arabieren.

 

Jeruzalem

Het geweld was het ernstigst in Jeruzalem. Een groep Arabische jongeren gooiden stenen naar een Joods echtpaar dat zaterdagavond bij de Oude Stad wandelde. De vrouw raakte licht gewond, terwijl haar man hun aanvallers wist af te schrikken door zijn pistool in de lucht af te schieten.

Bij de Scopusberg vielen Arabische relschoppers ook een lijnbus aan met stenen, waarbij ze de bestuurder en twee passagiers verwondden.

Volgens berichten hebben Arabieren ook een jesjiwa (Joodse Bijbelschool) bestormd en in de eetzaal stenen naar de studenten gegooid. De ongewapende religieuze Joden zouden hebben gereageerd door met stoelen, eten en kokend water te gooien, waardoor zij uiteindelijk hun aanvallers hebben verdreven.

In zuidelijk Jeruzalem ontstonden twee of meer grote branden toen Arabische bendes brandbommen naar Joodse automobilisten gooiden. Twee geparkeerde auto’s, die waarschijnlijk aan Joodse inwoners toebehoren, zijn ook verbrand.

Vrijdag plaatsten een aantal Arabische mannen foto’s van zichzelf op Facebook, waarop ze proberen met een cirkelzaag een hoogspanningsleiding om te zagen die de elektriciteit aan de Jeruzalemse lightrail levert.

Tijdens de zondagse ministerraad zei premier Benjamin Netanjahoe, dat de Israëlische autoriteiten er aan werken om aan beide kanten de ordeverstoringen te onderdrukken, maar dat de plaatselijke Arabische leiders hetzelfde moeten doen.

“Er is in Israël geen ruimte voor het gooien van stenen naar de politie, het gooien van brandbommen, het blokkeren van wegen, het vernietigen van eigendommen of het ophitsen tegen het bestaan ​​van de Staat Israël,” zei hij. De premier wees er op, dat dezelfde mensen die momenteel bezig zijn met weerbarstig geweld tegen Israël, dezelfden zijn die het hardst schreeuwen over hun recht op een uitkering van de Staat:

“Je kunt niet aan de ene kant sociale uitkeringen en kinderbijslag genieten en aan de andere kant de meest fundamentele wetten van de Staat Israël schenden.
Ik roep de leiders van de Arabische bevolking op om verantwoordelijkheid te nemen, de golf rellen onder ogen te zien en de vrede te herstellen.”

 

Hieronder twee voorbeelden van het geweld in beeld:

  • het gooien van Molotov cocktails naar een Joodse heilige plaats, het graf van de Bijbelse Jozef. (NB Wat denkt u, als het omgekeerde was gebeurd, als Joden molotov-cocktails naar een islamitische heilige plaats hadden gegooid, zouden de media dat dan ook stil gehouden hebben?)
  • de paniek van de passagiers in een bus in Jeruzalem die met stenen bekogeld wordt.

 


-- Reacties gesloten.