• Maandag, 14 Oktober 2019
  • 15 Tishri, 5780

Likoed Nederland

Actiesucces – Tweede Kamer wil stopzetting salarissen aan Palestijnse terroristen

Vrijdag, Juli 4, 2014 / Last Modified: Zaterdag, Oktober 8, 2016

Kamerbreed aangenomen motie van de Tweede Kamer, 3 juli 2014.Abbas_heroes_speech_4_times

Al jarenlang vraagt Likoed Nederland aandacht voor het schandalige feit dat de Palestijnse Autoriteit megasalarissen en topbonussen betaalt aan veroordeelde Palestijnse terroristen.

Dit beloont oorlogsmisdaden en moedigt daar toe aan. En is daarmee een flagrante schending van de gesloten vredesverdragen.

Het maakt definitieve vrede onmogelijk, want beloning en aanmoediging van geweld verdraagt zich niet met vrede. Israëli’s geloven steeds minder dat echte vrede mogelijk is, omdat moordenaars van Joodse kinderen beloond worden voor hun daden en tot helden van de Palestijnse maatschappij worden gemaakt. Ook de ‘gematigde’ Palestijnse president Abbas noemt hen helden.

Twee weken geleden startte Likoed Nederland daarom een veel ondertekende online petitie aan de Tweede Kamer: “Geen cent meer naar moordenaars en kidnappers”.

Nog deze week bracht Likoed Nederland daar een persbericht over uit, om er op te wijzen dat ook de moordenaars van de drie liftende Israëlische tieners recht zullen hebben op een megasalaris, mogelijk gemaakt door de ‘ontwikkelingshulp’, ook vanuit Nederland.

Daarop heeft de Tweede Kamer onderstaande motie aangenomen.

Likoed Nederland is weliswaar teleurgesteld dat (nog) niet besloten is om de ontwikkelingshulp stop te zetten als de salarisbetalingen aan moordenaars niet ophouden, maar is toch verheugd dat de druk op de Palestijnen verder wordt opgevoerd, door een Kamerbreed gesteunde motie.

 

De motie:

De Kamer, gehoord de beraadslaging,

constaterende dat de Palestijnse Autoriteit sinds 2011 geld overmaakt aan veroordeelde Palestijnen in Israëlische gevangenissen;

overwegende dat deze gelden tot een perverse prikkel kunnen leiden waarbij criminaliteit en terrorisme worden beloond;

verzoekt de regering zich ook in EU-verband in te spannen voor beëindiging van het Palestijnse beleid ten aanzien van betalingen aan Palestijnse gevangenen;

verzoekt de regering voorts de Kamer daarover voor de begrotingsbehandeling Buitenlandse Zaken te informeren;

en gaat over tot de orde van de dag.

Ondertekend: Voordewind, van der Staaij, 3 juli 2014.

 

 

-- Reacties gesloten.