• Vrijdag, 24 Mei 2019
  • 19 Iyyar, 5779

Likoed Nederland

Wereldwijd enorm antisemitisme

Maandag, Mei 26, 2014 / Last Modified: Dinsdag, Mei 27, 2014

Door Brabosh en Israel Today.

Aanslag op het Joods museum in BrusselAanslag op het Joods museum in Brussel

De Anti-Defamation League heeft statistieken gepubliceerd naar aanleiding van een grootschalig onderzoek naar de verspreiding van het antisemitisme over de hele wereld.
Wat meteen opvalt is dat het antisemitisme het sterkst is in de Arabische landen van het Midden-Oosten.

De enquête werd gehouden onder 53.100 volwassenen uit 102 landen, die 88% van de volwassen wereldbevolking vertegenwoordigen.
Mensen reageerden met ‘waar’ of ‘onwaar’ op typisch antisemitische uitlatingen in hun eigen taal, zoals ‘Joden hebben te veel macht over de internationale markten, de wereldwijde media en de Amerikaanse regering’, of ‘Het kan Joden niet schelen wat er gebeurt met anderen, alleen met hun eigen soort’, en ‘Joden zijn verantwoordelijk voor de meeste oorlogen op de wereld’.
Een op de vier volwassenen – 26 procent – zei dat tenminste zes van de antisemitische stereotypen waarschijnlijk waar zijn, waarmee ze blijk geven van sterke antisemitische sentimenten.

Onder de moslims, die zowat 22,7 procent van de wereldbevolking uitmaken, koesteren 49 procent van hen antisemitische gevoelens. In het Midden-Oosten en Noord-Afrika echter loopt het percentage Jodenhaters op tot maar liefst 75 procent. Maar ook andere religies blinken uit in Jodenhaat. Onder de christenen valt ca. 24 procent in de categorie antisemitisme, Hindoes 19 procent, Boeddhisten 17 procent en ‘geen religie’ tekent voor 21 procent antisemitisme.adl-stats2

In de tabel uit dat onderzoek valt op dat het de Palestijnen in de West Bank en in Gaza zijn die de kroon dragen met een score van 93 procent antisemitische houdingen en gewoonten. Ook Marokko met 80 procent, Saoedi-Arabië met 74 procent en de Perzische Islamistische Republiek Iran met 56 procent, doen het anders ook niet ‘slecht’.

Vooral in de moslimwereld blijkt het een grote rol te pelen, waar je het nieuws vandaan haalt. Moslims die hun informatie over Joden van het internet halen hebben veel vaker antisemitische opvattingen dan degenen die hun informatie uit andere bronnen halen. De gemiddelde score op de antisemitisme-index onder moslims per informatiebron: Internet 73 %, religieuze leiders 54 %, TV 54 %, kranten 49 %, van mond tot mond 40 %.

De niet-Arabische landen die de Joden het meest haten in de wereld zijn bv. Turkije en Griekenland met elk 69 procent, Bulgarije 44 procent, Maleisië met 61 procent en Oekraïne met 38 procent, Servië 42 procent en Armenië met 58 procent. Het land met de laagste score inzake Jodenhaat is Laos met amper 0,2 procent, vergeleken met de Verenigde Staten waar 9 procent van de bevolking antisemieten zijn.

En niet te vergeten Nederland met 5 procent, dat het erg goed doet [toevoeging Likoed Nederland: toch nog 650.000 mensen], vergeleken met bijvoorbeeld België met 27 procent dat het beschamend slecht doet en hiermee zelfs boven het Europees gemiddelde ligt van 24 procent! Uitschieter in West-Europa is Polen met 48 procent, op de voet gevolgd door Frankrijk met 37 procent, Duitsland (27 %) en Oostenrijk (28 %).

Verbazingwekkend is, dat 74 % van de ondervraagden zei, dat ze nog nooit een Joods persoon hebben ontmoet. Dat betreft óók de mensen die geloven dat de meeste antisemitische stereotypen waarschijnlijk waar zijn.

Omtrent kennis van de Holocaust had slechts 54 procent er ooit iets van gehoord. Met andere woorden, 46 procent weet niet eens dat er een Holocaust heeft plaatsgevonden. Daarentegen in West-Europa kennen 94 procent wel de geschiedenis van de Holocaust.

Nog een interessant feit: 18 procent van de ondervraagden gelooft dat de totale wereldwijde Joodse bevolking groter is dan 700 miljoen personen! Het werkelijke aantal Joodse mensen is iets meer dan 13 miljoen! Het is duidelijk dat mensen die het aantal Joden op de wereld zo sterk overschatten, ook veel meer geneigd zijn, antisemitische opvattingen te koesteren.

 

adl-stats

-- Reacties gesloten.