• Woensdag, 24 April 2019
  • 19 Nisan, 5779

Likoed Nederland

Wat is belangrijker – geweld of graffiti?

Maandag, Mei 12, 2014 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Artikel van Likoed Nederland in het kader van ‘ongehoord Palestijns nieuws’, 12 mei 2014.

Waarschijnlijk vermoedde u het al: graffiti is bij het politiek-correcte ANP belangrijker om te melden dan geweld – mits vermoed wordt dat bij die graffiti Joden betrokken zijn.

Zo brachten vorige week een groot aantal media – o.a. de Telegraaf, Nu.nl, EO.nl, Kerkinactie.nl en regionale dagbladen – het artikel “Israëlische kerk met antichristelijke leuzen beklad”, op basis van een bericht van het ANP.

Daarentegen bracht het ANP niet – en daarmee ook geen andere Nederlandse media – het onderstaande bericht over een gewelddadige aanval van moslims op een kerk in Bethlehem – ook vorige week – in autonoom Palestijns gebied….

 


Bethlehem: Moslimaanval op biddende christenen

(Vertaling uit het Duits door E.J. Bron)

Op 6 mei vielen moslims de Grieks-orthodoxe kerk St.-Joris in Khadar, een stadsdeel van Bethlehem in de buurt van Beit Jala aan. De gelovigen waren daar samengekomen voor de jaarlijkse herdenkingskerkdienst ter ere van hun beschermheilige St. Joris. Een moslimmeute drong de kerk binnen en viel de christenen met stenen en messen aan.

Er werden enkele ramen van de kerk ingegooid. Er waren talrijke gewonden, een man werd neergestoken. Volgens enkele berichten heeft de politie meer dan een uur helemaal niet gereageerd, andere berichten melden dat er eenheden ter plaatse waren, maar de christenen niet voldoende tegen het geweld hadden kunnen of willen beschermen.

Met het oog op de precaire situatie van de christenen in de Palestijnse samenleving kan hier de vraag gesteld worden naar de ambities van de Palestijnse Autoriteit om de christenen te beschermen. De openlijke vijandigheid van de moslims tegenover de christenen laat niet alleen de zekerheid zien dat zij niet vervolgd zullen worden, maar eveneens het falen van de zich zogenaamd voor conflictoplossing inzettende Palestijnse Autoriteit.

 

 

-- Reacties gesloten.