• Zaterdag, 21 September 2019
  • 21 Elul, 5779

Likoed Nederland

Valentijnsdag vieren in Saoedi-Arabië: 32 jaar gevangenisstraf

Woensdag, Mei 21, 2014 / Last Modified: Zondag, Januari 7, 2018

Artikel in het kader van ‘ongehoord nieuws’, 21 mei 2014.

Deze maand legde de strafrechter in het Saoedische Buraidah in totaal 32 jaar gevangenisstraf en 4.500 zweepslagen op aan vijf mannen die Valentijnsdag hadden gevierd met zes vrouwen.

De Saoedische islamitische geestelijke Sjeik Muhammad Al-‘Arifi had voorafgaand aan Valentijnsdag verklaard dat het vieren “bid’a” is – een verboden vernieuwing die afwijkt van de islamitische religieuze wetten – en Westers is.

De Saoedische religieuze politie controleert dan ook streng dat burgers van het Koninkrijk geen Valentijnsdag vieren en dat er die dag geen rode rozen verkocht worden.

Turad Al- Amri, een kritische Saoedische schrijver legt vanuit Londen uit waarom dat is:

“Het argument van de bewakers van waarden en gebruiken is dat alles dat van de christelijke wereld wordt overgenomen een vernieuwing is, en dat elke vernieuwing illegaal is, en dat alle illegale innovaties een afwijking zijn van het juiste pad, en elke afwijking van het juiste pad een zonde is die naar de hel leidt.

Maar er is voldoende bewijs dat het verbod tegen Valentijnsdag geen verband houdt met het geloof, maar alleen met de denkwijze uit de woestijn, waarin elke nuance ontbreekt, die zich richt tegen vrouwen en die mannen en vrouwen strikt gescheiden wil houden.”

Dit is slechts één van de bizarre aspecten van Saoedi-Arabië.
Andere aspecten beschreven wij reeds eerder, zoals het nog altijd toepassen van de doodstraf voor hekserij.

Saoedi-Arabië boycot Nederland nu.
Moeten wij ons niet afvragen waarom Nederland eigenlijk niet gestart is met het boycotten van Saoedi-Arabië?

 

-- Reacties gesloten.